Obnovit stránku

Omlouváme se, ale z technických důvodů se momentálně na pobočkách může vyzvednutí zboží časově protáhnout. Na opravě usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení.

Samsung

Upřesnit parametry
1928 položek

Samsung

Když se řekne Samsung, v České republice si každý představí mobilní telefon, počítačový monitor, televizi, notebook nebo jiný druh elektroniky. Málokdo už ale ví, že tyto výrobky jsou produktem pouze jedné divize - Samsung Electronics, která je nyní vůbec největší společností vyrábějící elektroniku na světě. Samotná skupina Samsung přitom zahrnuje i jednu z největších světových společností zabývající se stavbou lodí Samsung Heavy Industries nebo vedoucí globální stavitelskou společnost Samsung Engineering & Construction. Skupina Samsung je tak největší společností v Jižní Koreji a největší světový konglomerát podle tržeb, který sám ovládá několik významných firem po celém světě.

Samsung - takový jihokorejský Baťa

Skupina Samsung je Jižní Koreji chápána jako chlouba národa. Velké množství nejvzdělanějších a nejinteligentnějších studentů v Jižní Koreji je lákáno prací v jedné ze společnosti konglomerátu. Skupina Samsung například sama vlastní Sungkyunkwanovu univerzitu, další zajímavostí je pak skutečnost, že 25 % zaměstnanců Samsungu má titul Ph.D. nebo obdobný. Skupina Samsung a její produkty jsou životně důležité pro spoustu jihokorejských firem, které od ní odebírají suroviny nebo samotné výrobky (LCD displeje, televize, polovodičové čipy apod.). Produkty Skupiny Samsung tvoří 20 % celkového exportu Jižní Koreje, přičemž její příjmy jsou srovnatelné s mnohými HDP některých zemí (například v roce 2006 se Skupina Samsung umístila až na 34. místě v žebříčku světových ekonomik, čímž předčila i ekonomiku Argentiny).

Samsung je součástí našich životů

Samotná divize Samsung Electronics byla založena v roce 1969 a už v roce 1970 zahájila výrobu černobílých televizorů. V současnosti tato společnost zaměstnává zhruba 138.000 zaměstnanců ve 124 pobočkách v šestapadesáti zemích po celém světě a každý den ovlivňuje život každého z nás. Ať již je to tím, jak dennodenně používáme výrobky právě od Samsungu, prostřednictvím nichž jsme ve spojení s okolním světem - televize, mobilní telefony, LCD monitory, digitální fotoaparáty a další počítačové periferie, tak co by tvůrce inovací a technologií, jež k dnešnímu životu nezbytně potřebujeme.

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB18