Refresh the page

Samsung Gear Sport, chytré hodinky pro aktivní život

Aktualizováno

Sháníte-li odolné sportovní hodinky, které vám pomohou změnit životní styl a namotivovat vás k předem stanoveným sportovním výkonům, Samsung Gear Sport představují zajímavou volbu. Sepsali jsme vám jejich nejdůležitější klady a zápory a porovnali je s předchozí řadou Gear S3. Jak to vše dopadlo?

Samsung Gear Sport se drží designu s otočnou lunetou

Samsung Gear Sport jsou chytré sportovní hodinky z nerezové oceli s účelným, a přitom atraktivním designem. Oproti svým předchůdcům Gear S3 jsou menší a tenčí. Ciferník vypadá více zakulacený, avšak kvalita displeje zůstala shodná. I u tohoto modelu je k dispozici 1,2" Super AMOLED displej chráněný sklíčkem Gorilla Glass 3, s rozlišením 360 × 360 pixelů. Osvědčilo se i použití otočné lunety, která výrazně zjednodušuje přístup k aplikacím a zároveň přidává hodinkám na atraktivitě a výjimečnosti. Uvnitř hodinek se nachází 4 GB interní paměti a 768 MB operační paměti. K drobnému snížení došlo u kapacity baterie – z původních 380 mAh na pouhých 300 mAh.

Samsung Gear Sport

Samsung Gear Sport se vyrábí ve dvou barevných provedeních. Klasickou černou doplňuje velmi zajímavá modrá varianta, s níž se zaručeně odlišíte.

Samozřejmostí, co se týče designu, je snímatelný řemínek. Ke svým černým nebo modrým hodinkám Samsung Gear Sport si tak můžete vybrat řemínek nabízený společností Samsung, ale i jakýkoliv jiný 20 mm široký pásek, například z vašeho oblíbeného hodinářství. Výrobce nabízí různé barvy i materiály – elegantní kůži, sportovní silikonové pásky nebo klasickou látku, která rozhodně nepůsobí lacině.

iApple Watch Series 3
Hodinky Samsung Gear Sport mají na trhu pořádnou konkurenci v podobě Apple Watch Series 3. Podívejte se na naši podrobnou recenzi, která vám dá odpovědi na spoustu otázek.

Voděodolnost do 50 m (5 ATM)

Výrobce při konstrukci Samsung Gear Sport vsázel především na odolnost hodinek. Splňují i vojenské zátěžové testy standardu MIL-STD 810G. Hodinky byly vystavovány obrovským teplotním šokům, dešti, vlhkosti, plísni a solné mlze. Zkoumala se odolnost proti korozi, vibracím i otřesům a činnost v prašném prostředí. Oproti modelu Samsung Gear S3 přibyla také schopnost odolávat vodě při plavání nebo sprchování. Pro potápění do větších hloubek však hodinky nejsou uzpůsobeny. Potápěči tedy spíše ocení chytré hodinky Garmin Descent Mk1.

Samsung Gear Sport, provedení

Sportovně zaměřené hodinky Samsung Gear Sport vám neudělají ostudu ani při návštěvě divadla.

Pro koho jsou hodinky Samsung Gear Sport určené?

Samsung Gear Sport jsou hodinky vhodné pro ty, kdo chtějí změnit svůj životní styl, více sportovat a dbát o své zdraví. Vše je navíc dokonale sladěno s telefony Samsung Galaxy poslední generace. Kdo si jednou vyzkoušel kombinaci špičkového telefonu a chytrých hodinek, už nikdy nechce fungovat jinak.

S motivací vám hodinky Samsung Gear Sport pomůžou

Na mobilním telefonu si v aplikaci Samsung Gear stanovte své cíle. Hodinky Samsung Gear Sport vám poté budou kontrolovat jejich naplňování. Budou dbát o pravidelné cvičení a počítat kalorie. Poskytnou vám pár rad, jak vytrvat a dosáhnout požadovaných výsledků. Aplikace obsahuje více než 60 tréninkových sad a cvičebních plánů, během nichž vám bude kontrolovat pohyb i srdeční tep.

Pro ještě větší motivaci nebo cvičení ve skupině je můžete přehrát přímo na televizi. Samsung Gear Sport dokáže také upozornit na čas cvičení, pokud dlouho sedíte. V letadle vám nabídne protahovací cvičení, které můžete splnit přímo z vašeho sedadla. Naopak při jízdě autem rozpozná, jestli řídíte, a místo protahování vás nechá soustředit se na cestu. Nastavení lze samozřejmě kdykoliv změnit.

Samsung Gear Sport, otočná luneta

Samsung Gear Sport mají sice dotykový displej, ale jejich ovládání pomocí otočné lunety je zkrátka famózní.

Další funkce dostupné pro Samsung Gear Sport

Hodinky Samsung Gear Sport jsou vybaveny technologií Bluetooth, jejímž prostřednictvím je možné spárovat zařízení s mobilním telefonem a číst SMS zprávy, e-maily i notifikace ze sociálních sítí, jako je Facebook nebo Instagram.

Zajímavou vychytávkou je i platba hodinkami pomocí aplikace Samsung Pay s využitím NFC. U nás prozatím tato možnost není k dispozici, ale do budoucna se předpokládá rozšíření technologie do většiny zemí. Samsung Gear Sport také disponuje modulem GPS a offline podporou populární hudební aplikace Spotify.

Porovnání Samsung Gear Sport s Gear S3

Mezi funkčně nejbližší příbuzné modely patří populární Samsung Gear S3. Novinka se však přeci jen více přiklání ke sportovnímu využití. zajímavou výhodou řady Gear Sport je možnost využití univerzálních pásků. Hodinky totiž využívají standardní 20mm pásek, který seženete v každém specializovaném hodinářském obchodě.

Porovnávaná oblast Samsung Gear Sport Samsung Gear S3
Velikost 42,9 × 44,6 × 11,9 mm 49 x 46 x 12,9 mm
Hmotnost 50 g 59 g
Odolnost 5 ATM, MIL-STD 810G IP68, MIL-STD 810G
Řemínek vyměnitelný (20 mm) vyměnitelný (22 mm)
Displej Super AMOLED, 1,2" (360 × 360 px) Super AMOLED, 1,3" (360 × 360 px)
Systém Tizen Tizen
Paměť 768 MB RAM, 4 GB vnitřní paměti 768 MB RAM, 4 GB vnitřní paměti
Baterie 300 mAh 380 mAh
Připojení Bluetooth 4.2, WiFi 802.11b/g/n, NFC Bluetooth 4.2, WiFi 802.11b/g/n, NFC
Kompatibilita Android, iOS Android, iOS

Samsung Gear Sport, dostupnost a cena

Hodinky Samsung Gear Sport máme skladem za cenu okolo 9 000 Kč. Jsou tedy dokonce levnější než předchozí model Samsung Gear S3. Hodí se zejména pro uživatele, kteří touží po změně životního stylu, ale chybí jim motivace. Líbí se nám otočná luneta i příkladná spolupráce s celou řadou zajímavých aplikací.

We care about your privacy

Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.

More information
I understand Detailed settings Reject everything
P-DC1-WEB06