Obnovit stránku

Arduino Micro

4,7 13 hodnocení
Zobrazit alternativy
Příslušenství ke zboží
Stránky výrobce

Nevyhovují vám alternativy?

Vybírejte z celé nabídky

Arduino Micro

Arduino je Open-Source platforma pro snadný návrh a vývoj elektronických programovatelných zařízení. Je velmi vhodná pro rychlé prototypování hraček, zařízení a ovládacích a regulačních aplikací bez potřeby hlubší znalosti principů elektroniky. Bez nutnosti pájení a s pomocí jednoduchého vývojového prostředí a programovacího jazyka tak vytvoříte například seriózní monitorovací zařízení s různými čidly, nebo sestavíte dálkově ovládaného robota.

Arduino Micro je minimalizovaná vývojová deska s mikrokontrolérem AVR ATmega32u4. Funkčně je shodná s verzí Arduino Leonardo, je ale přizpůsobená pro zasunutí do nepájivého kontaktního pole. Piny vstupů a výstupů jsou proto vyvedeny na spodní stranu desky. Kvůli minimalizaci chybí konektor pro externí napájení a USB konektor je zmenšen na verzi microUSB. Oproti předchozím verzím se liší především v tom, že ATmega32u4 obsahuje integrovanou podporu USB rozhraní, odpadá tak nutnost využít externího převodníku. Díky tomu se Arduino Micro může hlásit v systému Windows jako myš nebo klávesnice případně jako virtuální sériový port.  Samotná deska obsahuje 20 digitálních vstupů/výstupů z nichž 12 může být použito jako analogové. Rovněž je na desce připojena jedna LED dioda, kterou lze ovládat. Ostatní volitelné periferie je nutné připojit zvlášť.

Výhodou zařízení Arduino je jednoduché připojení k počítači a programování. Arduino Mico je vybaveno mini USB konektorem a po připojení k PC se hlásí jako sériový port. Vlastní programování probíhá v jednoduchém prostředí Arduino IDE za pomoci jazyku odvozeného z Wiringu. Kód je tak velice přehledný a odděluje programátora od složité konfigurace hardwaru.

Parametry a specifikace:

Mikrokontrolér:
Čip: ATmega32u4
Frekvence: 16 MHz
Paměť: 32 kB, 4 kB použity bootloaderem
SRAM: 2,5 kB
EEPROM: 1 kB

Vstupy a výstupy:
20 x digitální vstup/výstup (Sériový port, externí přerušení, PWM)
až 12 x analogový vstup

Rozhraní:
micro USB 2.0, nativně
SPI konektor, I2C

Rozměry:
4,8 x 1,77 cm

Parametry a specifikace

Operační systém

Operační systém Bez operačního systému

Použití

Typ sestavy Mini PC

Procesor

Model procesoru ATmega32u4
Frekvence procesoru 0,02 GHz (16 MHz)
Funkce procesoru Model se sníženou spotřebou

Disk

Operační paměť

Velikost operační paměti RAM 0 GB

Výstupy

Další microUSB

Case

Hmotnost 0,01 kg

Vlastnosti

Platforma Arduino
Počet komponent v balení 1
Konektivita USB

Rozměry

Šířka 45 mm
Výška 18 mm
Kód:  ARD202a
Prod. číslo:  A000053
Odkazy: Stránky výrobce

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB12