Jak funguje elektrická pánev?
Elektrická pánev funguje na jednoduchém principu. Ve spodní části nádoby je umístěno topné těleso, které zajišťuje rovnoměrný ohřev jídla s možností navolení teploty pomocí termostatu. Vše, co k vaření tedy potřebujete je elektrická přípojka.
- Jednoduše se přenáší.
- Šetří místo v kuchyni.
- Pánve potřebují pouze elektrickou přípojku.
- Elektrická pánev vyniká univerzálním použitím.
- Nabízí mnoho užitečných funkcí, kterými nedisponuje klasická pánev.
- Nevýhodou elektrické pánve je větší hmotnost.
- Elektrická pánev se skládá z více částí.
Elektrické pánve jsou oblíbené především díky své univerzálnosti. Můžete v nich mimo klasické pečení a vaření také smažit, grilovat, rozmrazovat či zapékat.
Jak vybrat elektrickou pánev?
Každá elektrická pánev má různé technických parametry. Pánev je třeba vybírat podle vašich možností a preferencí, aby vám vyhovovala a byla přesně vám na míru.
Elektrická pánev – pomocník do malých prostor
Díky tomu, že elektrická pánev potřebuje k provozu pouze elektrickou zásuvku, tak se hodí do menších kuchyň. Je tedy třeba dát si pozor na rozměry, aby nezabírala zbytečně moc místa, ale zároveň aby pánev měla dostatečný objem.
i
Délka přívodního kabelu je důležitým faktorem, především při nedostatečném počtu zásuvek ve vaší kuchyni.
4 důležité doplňky elektrické pánve, díky kterým půjde vaření od ruky
Elektrická pánev má různé funkce a vlastnosti, které vám usnadní vaření a údržbu pánve.
- Funkce jako udržení teploty či časovač vám vaření zjednoduší a urychlí.
- Příkon ovlivňuje jaký výkon bude mít elektrická pánev a jak rychle bude připravovat pokrmy. Větší příkon, ale znamená i větší spotřebu energie.
- Příslušenství, které elektrická pánev často mívá je ochranné víko nebo forma na pečení.
- Regulace teploty je důležitou funkcí pro správnou přípravu pokrmu.
Elektrické pánve jsou skvělé zejména do kuchyně, ve které chybí trouba.
Vyberte elektrickou pánev podle materiálu
Materiál elektrické pánve ovlivňuje přípravu potravin a má vliv na tepelné vlastnosti pánve a průběh přípravy jídla.
Nerezová pánev je odolná a pevná. Nevýhodou je horší vodivost tepla a jeho rozložení po celé ploše.
Keramická pánev je typická pro nepřilnavost. Hodí se pro pomalý způsob přípravy pokrmů při nízké teplotě.
Nepřilnavá pánev umožňuje vaření bez použití tuku, aniž by se jídlo připálilo.
Hliníková pánev má dobrou tepelnou vodivost a zároveň je velmi lehká. Je však třeba si dávat pozor na poškrábání povrchu.
i
Pokud si při výběru stále nejste jistí, pomůže vám náš rádce Jak vybrat elektrický hrnec nebo Jak vybrat pánev.