Jak funguje elektrická pánev?
Elektrická pánev funguje na jednoduchém principu. Ve spodní části nádoby je umístěno topné těleso, které zajišťuje rovnoměrný ohřev jídla s možností navolení teploty pomocí termostatu. To umožňuje efektivní a rychlé vaření nebo smažení bez potřeby používání tradičního sporáku. Použití elektrické pečící pánve je velmi jednoduché: stačí ji zapojit do elektrické zásuvky, nastavit požadovanou teplotu a poté na ní můžete začít vařit nebo smažit.
- Elektrická pánev se jednoduše přenáší.
- Šetří místo v kuchyni.
- Pánve potřebují pouze elektrickou přípojku.
- Vynikají univerzálním použitím a množstvím funkcí.
- Nevýhodou elektrické pánve je větší hmotnost.
- Elektrická pánev se skládá z více částí.
Elektrické pánve jsou oblíbené především díky své univerzálnosti. Můžete v nich mimo klasické pečení a vaření také smažit, grilovat, rozmrazovat či zapékat. Jedna multifunkční pánev tak zastane funkci hned několika spotřebičů.
Jaká je nejlepší elektrická pánev? Vybírat můžete podle velikosti, funkcí i materiálu
Každá elektrická pánev má různé technické parametry. Vyberte si takovou, která bude pro vaši kuchyň nejlepší. V nabídce naleznete mnoho typů tohoto multifunkčního elektrického pomocníka. Zvolte si pečicí pánev s regulací teploty, časovačem nebo funkcí automatického vypnutí. Při výběru nezapomeňte zvolit také správnou velikost a zohlednit materiál tohoto jedinečného spotřebiče.
Elektrická pečicí pánev
Elektronická pánev WOK typu
i
Jaký je rozdíl mezi remoskou a pečicí pánví?
Nevíte, jaký je rozdíl mezi remoskou a pečicí pánví? Zatímco elektrická pečicí pánev poskytuje flexibilitu pro různé typy vaření, remoska je určena primárně na pečení pokrmů nebo pomalé vaření. Tento elektrický pekáč má také jiné rozložení tepla, zatímco klasická pečicí pánev má tepelný zdroj zespodu, remoska vytváří teplo shora.
Elektrická pánev nabízí množství užitečných funkcí
Elektrická pánev nabízí mnoho funkcí, které usnadní nejen přípravu jídla, ale také údržbu samotného spotřebiče. Regulace teploty, termostat, automatické vypnutí nebo funkce udržení teploty jsou užitečnými nástroji, jak vaše jídlo připravit a udržet teplé, údržbu pak usnadní vyjímatelná nádoba nebo možnost jejího následného mytí v myčce nádobí. V neposlední řadě je také užitečná funkce ochrana proti přehřátí, která chrání váš přístroj před poškozením.
Pokud si při výběru stále nejste jistí, pomůže vám náš rádce Jak vybrat elektrický hrnec nebo Jak vybrat pánev.
Multifunkční pánev – ideální pomocník do malých prostor
Díky tomu, že elektrická pánev potřebuje k provozu pouze elektrickou zásuvku, se hodí do menších kuchyní nebo rekreačních objektů. Také je ideálním řešením na cesty například při plánovaném ubytování v kempu. Je tedy třeba dát si pozor na rozměry, aby nezabírala zbytečně moc místa, ale zároveň aby měla dostatečný objem. Velká elektrická pánev má objem až 7,5 l a připraví tak pohodlně jídlo pro celou rodinu.
i
Jak velká je elektrická pánev?
Elektrická pánev 60 cm široká by se v malých kuchyních příliš neujala. Ty největší mají průměr okolo 30 cm, malé pečící pánve pak přibližně 10 cm. Jedná se však o průměr nádoby, samotná velikost celého spotřebiče může být o něco větší.
Multifunkční pánev je k dostání s nejrůznějším příslušenstvím
Multifunkční pánev disponuje také nejrůznějším příslušenstvím. Manipulaci vám usnadní ergonomická rukojeť, která je zároveň často také protiskluzová, což zvyšuje bezpečnost při užívání přístroje. Samozřejmostí je víko, které je obvykle z tvrzeného skla, aby šlo na připravovaný pokrm pěkně vidět. Některé modely nabízí také formu na moučníky a grilovací rošt či také podložku, na kterou lze horkou pánev položit.
Délka přívodního kabelu je důležitým faktorem, především při nedostatečném počtu zásuvek ve vaší kuchyni.
Multifunkční pánev vyberte podle materiálu
Multifunkční pánev může být vyrobena z různého materiálu. Ten ovlivňuje přípravu potravin a má vliv na tepelné vlastnosti pánve a průběh přípravy jídla. Důležitý je u elektrické pečicí pánve především materiál nádoby na přípravu jídla, samotný spotřebič pak může být kombinací různých materiálů.
- Nerezová pánev je odolná a pevná. Nevýhodou je horší vodivost tepla a jeho rozložení po celé ploše.
- Keramická pánev je typická pro nepřilnavost. Hodí se pro pomalý způsob přípravy pokrmů při nízké teplotě.
- Nepřilnavá pánev umožňuje vaření bez použití tuku, aniž by se jídlo připálilo.
- Hliníková pánev má dobrou tepelnou vodivost a zároveň je velmi lehká. Je však třeba si dávat pozor na poškrábání povrchu.
i
Elektrická pánev na smažení i pečení s vhodným příkonem
Pokud vybíráte elektrické pánve, kromě materiálu se zaměřte i na její příkon. Ten ovlivňuje, jaký výkon bude mít elektrická pánev a jak rychle bude připravovat pokrmy. Větší příkon ale znamená i větší spotřebu energie.
Co vařit v elektrické pánvi? Připravte si lahodný pokrm rychle a pohodlně
Elektrická pečicí pánev je skvělým pomocníkem pro rychlou a jednoduchou přípravu jídel, která uspokojí různé chuťové preferenci. Využití je opravdu široké – od rychlých snídaní přes hlavní jídla až po pomalé vaření. Pokud vaši kuchyň doplní elektrická pečicí pánev, recepty ve vašich kuchařkách dostanou zcela nový rozměr. Nemusíte se bát ani experimentovat, tento šikovný spotřebič zvládne skutečně vše, od polévek po moučníky.
Nemůžete se rozhodnout, jaká je ideální pečicí pánev? Recenze vám výběr jistě usnadní.