Obnovit stránku

Intel Core i3-3240

4,7 55 hodnocení
Zobrazit alternativy
Příslušenství ke zboží

Nevyhovují vám alternativy?

Vybírejte z celé nabídky

Intel Core i3-3240

Procesor Intel Core i3-3240 je tvořen revolučními 3D tranzistory, které vznikly vysoce pokročilým 22nm výrobním procesem. Ve všech měřitelných textech překonává předchozí generaci a jeho grafická část přináší až o 20 % vyšší výkon, než jaký nabízela akcelerace HD 2000 u procesorů rodiny Sandy Bridge. S vhodnými základními deskami budete moci využívat současně až trojici displejů, vstoupit do fascinujícího světa 3D zobrazení a vychutnat si skvělých vlastností aplikačního rozhraní DirectX 11. K připojení výkonných grafických karet pak budete mít k dispozici rozhraní PCI Express druhé generace.

Díky moderním výrobním technologiím a maximálně optimalizované struktuře nepřesahuje ani při plném vytížení vyzařované teplo procesoru 55 W – a to je v celé hodnotě obsažena i spotřeba výkonného grafického čipu. Přitom si můžete užívat prémiového výkonu, který díky technologii Hyper-threading poráží v aplikačních testech i čtyřjádrové modely konkurence. Procesory řady Core i3 jsou jednoduše vynikajícím řešením pro uživatele, kteří vyžadují dokonale spolehlivý výkon při přijatelné pořizovací ceně.

Více o technologiích nových procesorů Intel Ivy Bridge se dočtete zde

Parametry a specifikace

Řada

Řada procesoru Intel Core i3
Socket Intel 1155
Modelové označení Intel Core i3-3240

Frekvence

Frekvence procesoru 3,4 GHz (3,4 GHz)
Maximální frekvence (OC) 3,4 GHz (3 400 MHz)

Výkon

Integrovaná grafická karta

Typ integrované grafické karty Intel HD Graphics 2500

Pokročilé parametry

Funkce Virtualizace, Integrované GPU, HyperThreading, Chladič v balení
TDP 55 W
L3 cache 3 MB
Kód:  BO427g
Prod. číslo:  BX80637I33240
Odkazy: Stránky výrobce

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB13