Obnovit stránku

Naše pobočky jsou otevřeny pro výdej zboží. Při jejich návštěvě dbejte pokynů obsluhy.

Vyzkoušejte bezpečné doručení zboží do jednoho z našich 451 AlzaBoxů.

Služby reklamace a vrácení zboží fungují beze změny.

Jak vybrat vestavnou troubu

Vestavné trouby jsou společně s varnými deskami určeny pro vestavění do kuchyňské linky na míru. Pokud si chcete spotřebiče koupit samostatně, musíte truhláři, který bude vyrábět vaši linku, ukázat technický nákres pro instalaci s přesnými rozměry, jenž je součástí dodávky. Kuchyňská studia obvykle zajišťují kuchyňské linky na míru včetně vestavných spotřebičů.

Výhody a nevýhody

  • Malé kompaktní rozměry
  • Minimálně pět programů
  • Ventilátor zajišťující proudění horkého vzduchu v troubě
  • Nízká hlučnost
  • Pouze elektrická varianta
  • Nutnost odborné instalace

Vestavná trouba

  • Objem: 50-70 litrů
  • Až 7 pater pro pečení
  • Elektrický typ
  • Multifunční trouba s horkovzdušným ventilátorem
Naše tipy

Podle čeho vybrat troubu

Rozměry vestavné trouby

Základním parametrem pro výběru vestavné trouby jsou rozměry, které musí pasovat do kuchyňské linky. Běžná šíře trouby je 600 mm, ale v nabídce naleznete trouby i v šíři až 900 mm. 

Klasická či polyvalentní trouba

Při rozhodování je třeba promyslet, zda chcete samostatnou troubu anebo polyvalentní, tedy kombinaci trouby a varné desky. Polyvalentní trouby mají integrované ovládání na varné desce, což je praktické a elegantní řešení. V případě kombinování je žádoucí vybírat troubu i desku v rámci jednoho výrobce.

Druhy vestavných trub

V nabídce naleznete převážně trouby elektrické, parní, minimálně také plynové. Elektrické trouby se pak rozlišují na ty klasické s topným tělesem nahoře a dole a horkovzdušné s ventilátorem. Ten rozhání tepelný vzduch o celé troubě, což zaručuje rovnoměrné a také rychlejší pečení. Parní trouby jsou pak často kombinovány s horkovzdušnou variantou.

Důležité parametry pro výběr

Příkon

Vyšší příkon trouby zpravidla znamená vyšší výkon, který je využitý pro ohřev pokrmu. Rozdíl mezi příkonem a výkonem jsou ztráty, které se označují pomocí tříd na energetických štítcích. To vám umožní sledovat efektivitu daného spotřebiče. Jednotkou příkonu je Watt. 

Energetická třída trub

Energetická třída označuje zařazení do skupiny podle energetické náročnosti provozu spotřebiče. Pro jednodušší výběr slouží energetický štítek, kterým je povinně označena každá trouba. V současnosti se vyrábí vestavné trouby ve třídách A, A+ a A++.

Energetický štítek

Pečící sonda

Pečící sonda patří k moderním doplňkům vestavných trub. Sonda slouží k hlídání nastavené teploty uprostřed pečené potraviny. Tato teplota je pak automaticky udržována až do konce programu nebo ručního vypnutí trouby.

Způsob čištění trouby

Pro snadnější čištění se vnitřní povrch trub vyrábí se speciálním povrchem. Jiné trouby využívají samočištění katalýzou nebo pyrolýzou. Jejich princip spočívá v zahřátí na velmi vysokou teplotu, spálení mastnoty a nečistot na prášek. Ten se následně z trouby jednoduše vymete.

Vybavujete kuchyň?

Varná deska
Přečtěte si návod, jak vybrat varnou desku.

Sporák
Vybíráte nový sporák? Přečtěte si, jak na to.

Projděte si

Nevíte, co znamená energetická třída A++ nebo katalytické čištění? Přečtěte si to v našem slovníku pojmů.
P-DC1-WEB17