K čemu se hodí kuchyňská chňapka či podložka?
Kuchyňská chňapka i ochranná podložka mají několik podob, jejich společnou vlastností je však tepelně odolný povrch, jenž zabrání vašemu popálení či poškození povrchu linky a jiných částí kuchyně. Chňapky i podložky jsou vyrobeny z takových materiálů, které zabrání přenosu tepla, a to při vytahování nádobí z trouby či při servírování.
Jaké podoby může mít kuchyňská chňapka?
Pokud vytahujete pekáč z trouby nebo manipulujete s horkými hrnci a pánvemi, alespoň jedna kuchyňská chňapka (rukavice) musí být stále při ruce. Navíc může vypadat i stylově a nabídnout vám několik funkcí navíc. Chňapky do kuchyně se také často používají jako podložky pod hrnec, aby nedocházelo k poškození linky teplem.
- Chňapka s magnetem vám umožní rukavici prakticky upevnit na plochu lednice, abyste ji měli neustále na očích. Poutko zvolte v případě, že ji máte kde zavěsit. Chňapka mnohdy disponuje obojím.
- Chňapka s teflonovou vrstvou oproti klasické bavlněné odolá vyšším teplotám a má delší životnost.
- Dlouhé kuchyňské chňapky poskytnou dokonalou ochranu proti popálení rukou i předloktí.
Grilovací rukavice perfektně slouží proti bolestivému popálení rukou při obsluze grilu. Vyrábějí se z kvalitní kůže nebo syntetických nehořlavých materiálů.
Bavlněná, nebo silikonová chňapka?
Nejčastěji narazíte na bavlněné či polyesterové chňapky, které také lákají na svůj design a obrázkové motivy. Silikonová chňapka je populární pro své unikátní vlastnosti, údržbu a životnost. Hodí se pro manipulaci s opravdu horkými hrnci, plechy nebo pánvemi, jelikož je odolnější vůči vysokým teplotám i ohni.
i
Pořiďte si barevné kuchyňské chňapky v setu
V naší nabídce si můžete kuchyňské chňapky i rukavice pořídit v designové sadě. Motivy snadno sladíte s ostatním vybavením kuchyně, navíc jí dodají ten pravý šmrnc. Těšit se tak můžete na vtipné kuchyňské chňapky i tvarované silikonové úchyty.
Podložka pod hrnec ochrání povrch linky
Kromě chňapky do kuchyně se vám bude hodit také podložka pod hrnec, jež neslouží k přenosu horkého nádobí, ale k jeho bezpečnému položení na kuchyňskou linku či stůl při servírování. Vyrábí se z několika materiálů, tvarů a velikostí. Nejběžnější je korková, litinová, dřevěná nebo kovová podložka pod hrnec, plech i pánev.
Kromě chňapky či podložky pod hrnec existují i protiskluzové podložky pod nádobí nebo proložky mezi pánve zamezující jejich vzájemnému poškrábání.