Tím, že už jsem kašiček vyzkoušela celkem dost a od různých výrobců, mám celkem přehled, jak se mi která připravuje. Některé kaše zanechávají hrudky anebo tuhnou až s velkým zpožděním, takže se pak někdy stane, že jsou ve výsledku jak lepidlo a špatně se miminku jí. Jak se připravovala rýžová kaše Sunárek?
U Sunárku jsem byla mile překvapená, že se rozpouštěl hned při prvním kontaktu s vodou a kaše houstla prakticky okamžitě. Pokud kaši připravíte přesně podle návodu, je krémová a trošku řidší, než jsem zvyklá, takže byl Ondra celý od kaše. Chutnala mu ale hodně a snědl plnou misku. Pokud se učí dítě jíst samo, doporučila bych hustější konzistenci.
Kašička je výbornou volbou pro snídaně, kdy dítěti dodá dost energie, aniž by obsahovala jakékoliv cukry či přidaná sladidla. Kašička je příjemně nasládlá, ale není sladká. To je ideální, aby si dítě nezvykalo na příliš sladkou chuť jídel, ale současně je to dost atraktivní, aby pokrm snědlo celé na posezení. Příprava je rychlá a jednoduchá, stačí přidat vodu. U nás si své místo určitě najde.
Hodnocení: