Milovníci kávy dnes již dobře ví, že se v Nicaragui rodí káva vysoké kvality. Káva se zde pěstuje pouze v bohaté sopečné půdě na hornatém terénu, což spolu s pomalým zráním a ve stínu banánovníků a mangovníků pomáhá utvářet kávu s jasným charakterem, s velmi nízkou aciditou a chutí extra hořké čokolády a příjemným středním tělem.
Déšť je v tichomořské severozápadní oblasti relativně řídký. Pro většinu země začíná období dešťů v květnu a končí v prosinci. Káva se obvykle sklízí od října do února.
Nikaragua sdílí hranice s Kostarikou a Hondurasem. Káva se zde začala pěstovat až v 18 století. Nyní je zde okolo 45.000 rodin, které vlastní a provozují malé farmy.
Naše káva roste mezi 1200 - 1500 m/n/m v blízkosti lesa Monte-Verde. Káva má velmi nízkou aciditu, aroma pražených ořechů a výraznou chuť extra hořké čokolády s karamelovou dochutí.
Díky chuťové stabilitě je tato káva vhodná pro všechny způsoby přípravy. Vynikne především u kávy espresso.
Kód: | RAD02RP |