Obnovit stránku

Cizinci v noci

Audiokniha
169,-

Cizinci v noci

Křehká novela líčí noční setkávání dvou sousedů, Addie a Louise, v coloradském maloměstě

Oba sousedé již před lety ovdověli a sžírá je samota. Rozhodnou se nebrat ohledy na řeči místních a začnou se stýkat. Ve svých nočních rozhovorech poodhalují jeden druhému svůj život.
Kent Haruf (1943–2014) však rezignuje na ohrané dramatické líčení výčitek. Své poslední dílo psal coloradský spisovatel s vědomím, že se sám vytištěné knihy nedočká. Byl tak schopen svým postavám vdechnout vzácný smířlivý odstup, s nímž se dokážou povznést nad nepříjemnosti a vychutnat si momenty štěstí. Jejich děti, především Addiin syn, jsou však kategoricky proti a dají milencům ultimátum, které nelze brát na lehkou váhu.

Napsali o knize Cizinci v noci

"Kniha se mi neskutečně líbila. Příběh byl vážně dojemný."

Čtenářské hodnocení na databazeknih.cz

"Kniha byla jemným pohlazením po duši, které se mi četlo velmi lehce a při čtení jsme měla velmi příjemný pocit."

Čtenářské hodnocení na databazeknih.cz

Kent Haruf

Kent Haruf učil dlouhá léta angličtinu a tvůrčí psaní. Jako autor se proslavil takřka ze dne na noc v 90. letech po velkém úspěchu románu Plainsong (1999). Od té doby se soustředil již výhradně na psaní a následovaly knihy Eventide (2004) a Benediction (2013). Při práci si prý vždy nasadil vlněnou čepici přes oči a psal „naslepo“, aby se mohl plně vnořit do svého fiktivního coloradského maloměsta. Na sklonku života se pustil do románu o lásce v pokročilém věku (Cizinci v noci), jehož vydání se však už nedočkal.

Dana Syslová

Dana Syslová se narodila Praze. Hned po absolvování DAMU nastoupila do souboru Městských divadel pražských, kde působila celých třicet sezon do roku 1994. Dnes účinkuje v Divadle na Jezerce, v Ungeltu, Divadle v Celetné a v Divadelním spolku Háta. Objevila se v desítkách filmových i televizních rolí a vytvořila i pár nezapomenutelných postav různých maminek. V seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ ztvárnila matku Romana Zacha (MUDr. Šebka) Evelýnu. Věnuje se i dabingu - mluví pravidelně Susan Sarandon, Helen Mirren, ale dabuje i Diane Keaton, Vanessu Redgrave, občas také Meryl Streep či Liz Taylor.

Jaromír Meduna

Jaromír Meduna je český filmový, divadelní a dabingový herec.
Strávil tři sezony v ostravském Divadle Petra Bezruče a po dvouleté zastávce v Příbrami následovalo období v Divadle F. X. Šaldy v Liberci: Od roku 1986 působil v Městských divadlech pražských. Od roku 2008 je členem hereckého souboru Divadle na Vinohradech. Ve filmu se objevil ve filmu Den pro mou lásku a ve snímku Člověk proti zkáze. Dosavadní největší příležitost na plátně dostal ve filmu Bizon z roku 1989. V televizi se objevil ve filmech Posel dobrých zpráv nebo Proč pláčeš břízo bílá.

Parametry a specifikace

Audio

Délka 04:08:32

Autor

Autor Kent Haruf
Interpret Dana Syslová a Jaromír Meduna

Podrobnosti

Velikost 128 kbps 590 MB
Kategorie Audioknihy, Společenská próza, Zahraniční literatura
Jazyk Česky
Kód:  AK1B200
Odkazy: Stránky výrobce

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB06