Obnovit stránku

Co já vím?

Audiokniha
5 3 hodnocení
349,-

Co já vím?

Autobiografie našeho nejúspěšnějšího filmového režiséra Miloše Formana

Miloše Formana netřeba představovat: do povědomí filmových fanoušků se zapsal už v šedesátých letech, kdy přispěl k zformování toho, čemu se brzy začalo říkat "nová vlna" českého filmu; po odchodu do exilu v USA se po počátečních hubených letech zařadil mezi hollywoodskou smetánku a jeho filmy jako Vlasy, Přelet nad kukaččím hnízdem, Amadeus či Lid versus Larry Flynt už dávno patří do zlatého fondu světové kinematografie. Kniha vzpomínek je pak dílem stejně výrazným jako jeho filmy - řečeno slovy samotného Miloše Formana, jde o "můj život, jak ho prožil Jan Novák". A že ten Formanův život stál za to. 

Napsali o knize Co já vím? 

"Při psaní této knihy se setkali dva pánové naladěni nepochybně na stejnou notu a je dobré, že si pro povídání vybral Miloš Forman právě krajana-emigranta, který to zkrátka umí."

Čtenářské hodnocení na databazeknih.cz

"Kniha, která otvírá nevídané obzory filmového světa. Mistr Forman je nejen mistrným vypravěčem skrze plátno, ale i skrze slova samotná. Dokáže člověka dohnat k slzám, když vypráví o smutných pasážích svého života, dokáže v člověku ještě zesílit vášeň a touhu tvořit, dokáže člověka překvapit, když mluví o své na druhou stranu paradoxně ospalé nátuře. Je to knížka nejen pro filmaře (ti by ji měli mít každopádně všichni povinně přečíst), ale i pro lidi, které zajímá vnitřní velikost našeho kultovního tvůrce."

Čtenářské hodnocení na databazeknih.cz

Parametry a specifikace

Audio

Délka 16:05:16

Autor

Autor Jan Novák
Interpret Hynek Čermák

Podrobnosti

Rok vydání 2017
Délka 16 h
Kategorie Česká literatura, Vzpomínky a biografie
Typ Audiokniha
MIME typ mp3
Jazyk Česky
Kód:  AUD02802

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB03