Obnovit stránku

Dilema všežravce: Přírodopis čtyř jídel

Kniha, česky
-25%
498 Kč
374 Kč
340 Kč bez DPH

Dilema všežravce: Přírodopis čtyř jídel

Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa.

Krom alarmujícího reportážního popisu samotné produkce uvažuje i o tom, jaký má dopad na krajinu, hospodářské plodiny a zvířata, ale i na skladbu našeho jídelníčku, stravovací návyky, kulturu stolování i zdraví člověka. Jeho popis průmyslového zpracování potravin, do kterého vstupuje chemie či genetické inženýrství, je varovný, autor nicméně v této i dalších svých knihách nabízí i východisko. Prostá doporučení typu "nejezte nic, co by vaše babička nepovažovala za potravinu" či "nekupujte nic, co je složeno víc než z pěti ingrediencí", apelování na návrat tradičním receptům a místním dodavatelům jsou stejně platná i pro českého čtenáře. Michael Pollan se této tematice věnuje soustavně a s mimořádným čtenářským ohlasem. Mezi jeho knihami najdeme tituly jako Obrana jídla: Jedlíkův manifest či Pravidla pro stravu: Jedlíkův manuál.

Parametry a specifikace

Základní

Autor Michael Pollan
Počet stran 368 stran
Rok vydání 2013
Typ Kniha
Vazba Pevná s přebalem lesklá
Druh Kniha

Jazyk

Jazyk česky
Kód:  FKP141971
Prod. číslo:  978-80-257-0896-5
P-DC1-WEB04