Obnovit stránku

Nadace VIA - dobro-druzi aneb pomáhat může být dobrodružství

5 2 hodnocení

Nadace VIA - dobro-druzi aneb pomáhat může být dobrodružství

Dobro-druzi

Dobro-druzi aneb pomáhat může být dobrodružství

V programu Dobro-druzi se každý rok na 500 dětí a mladých lidí naučí, jak pomáhat druhým. Pečou, vaří, kreslí, zpívají, nacvičují divadelní představení nebo pořádají běžecké závody, aby získali peníze pro ty, kteří je potřebují. Naučí se při tom, jak spolupracovat v týmu, jak komunikovat s novináři nebo získávat další sponzory a především, jak se dívat na svět kolem sebe, aby viděli, kdo pomoc opravdu potřebuje. Týmy Dobro-druhů podporujeme finančně, vzděláváním i konzultacemi na míru.


Pomáhat umí už od dětství

Hlavním cílem programu Dobro-druzi je, aby děti a mladí vnímali pomoc druhým jako přirozenou součást života a pokračovali v ní i po skončení zapojení do programu. To se daří u více než 80 % z nich. A co víc, do pomoci přirozeně zapojují své okolí - kamarády, rodiče, sourozence i sousedy..

Dobro-druzi

Dobro-druzi

Jahodový jarmark

Jak vypadá takový typický podpořený tým a projekt? Žákovský parlament ZŠ v Karlových Varech má stále něco na práci. Kromě vyjednávání potřeb studentů si však užívá také organizaci dobročinných akcí. V červnu uspořádali Jahodový jarmark, na kterém návštěvníci ochutnali sladké dobroty a mohli si koupit výrobky žáků celé školy. Výtěžek akce věnovali na pomoc nemocnému kamarádovi, který trpí svalovou dystrofií.

Řekli o projektu

"Přínosem projektu je spolupráce studentů mezi sebou, realizace jejich vlastních nápadů, umění se domluvit, organizovat. Jsem si naprosto jistá, že všichni už vědí, že pomáhat je samozřejmé a dělá jim to velkou radost," říká Romana Havrdová, pedagožka a patronka jednoho z týmů Dobro-druhů..

Dobro-druzi
Dobro-druzi

O nadaci

Nadace Via již 22 let otevírá cesty k umění žít spolu a umění darovat. Usilujeme o to, aby v Česku bylo více lidí, kteří společně pečují o své okolí a kteří darují druhým. Naší vizí je společnost, kde většina lidí jedná svobodně a odvážně, přijímá odpovědnost za sebe a za své okolí. Od roku 1997 jsme částkou 356 milionů korun podpořili přes 5 tisíc projektů a iniciativ lidí, kteří se rozhodli změnit své okolí v lepší místo k životu." 

Dobro-druzi

Garant organizace

"Pokud se má česká společnost vyvíjet k lepšímu, je nezbytné, aby přibývalo osvícených dárců věnujících své peníze či energii na dobrou věc. K zájmu o okolí a filantropii jako lásce k lidem proto vedeme děti a mladé lidi přímo na školách. Věříme, že právě mladá generace může být skvělým motorem změn," říká Zdeněk Mihalco, ředitel Nadace Via. Rozvoji komunit a filantropie se v nadaci věnuje od roku 2015, dříve pracoval v médiích jako redaktor a editor Aktuálně.cz, Hospodářských novin nebo časopisu Forbes.

Parametry a specifikace

Cíl projektu

Potřebují vybrat 60 000 Kč
Cílová skupina děti

Charita

Charita Charita

Obor pomoci

Obor pomoci dobročinnost a dobrovolnictví, životní prostředí, zdraví, zvířata

Základní

DRM free 1
Kód:  NEZ00010

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB02