Obnovit stránku

Hobit: aneb cesta tam a zase zpátky

Kniha, Česky
4,5 24 hodnocení
Garance nejlepší ceny
514,-

Hobit: aneb cesta tam a zase zpátky

Ilustrované vydání kultovní knihy s revidovaným překladem a ilustracemi Alana Lee

Hobit je pohádkový příběh o velké cestě hobita Bilba Pytlíka, družiny trpaslíků a čaroděje Gandalfa za pokladem střeženým drakem Šmakem. Je to také jeden ze základních stavebních kamenů rozsáhlého a světoznámého cyklu příběhů, legend a mýtů z dávné Středozemě, který Tolkien posléze zpracoval v trilogii Pán prstenů a eposu Silmarillion. Autorova lingvistická erudice, vypravěčské schopnosti, mimořádný jazykový cit a nesporný básnický talent učinily z jeho děl opravdové literární skvosty.

Napsali o knize Hobit: aneb cesta tam a zase zpátky:

Nečekal jsem, že to bude až tak skvělé, ale hned napoprvé jsem si zamiloval Tolkienův styl. Z knihy jsem doslova cítil jak je v hobití noře příjemně, jak výborně chutná pečínka nebo jak to páchne v zatuchlém Šmakově hnízdě. 

čtenářské hodnocení na databazeknih.cz

Úžasný relax, odpočinek, oddech, zábava a především únik mimo realitu - někam kde jste jenom vy a vaše fantazie. 

čtenářské hodnocení na databazeknih.cz

Pan Tolkien si po prožité válce více vážil života, a proto je z každého písmenka knihy cítit něco tak hezkého a uklidňujícího, že bychom ji měli číst nejméně dvakrát do roka.

čtenářské hodnocení na databazeknih.cz

J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien se narodil roku 1892 v jihoafrickém Bloemfonteinu, dětství však strávil v Anglii, kde rovněž absolvoval středoškolská a univerzitní studia. V roce 1919 získal v Oxfordu diplom v oboru staroanglického jazyka a literatury a po pěti letech se ve stejném oboru stal profesorem. Tolkienovými prvními publikacemi byly Slovník střední angličtiny (1922) a kritické vydání středověké romance Sir Gawain a Zelený rytíř (1925), čtenářský úspěch mu však přinesl až pohádkový příběh z fiktivní dávné Středozemě Hobit (1937). Po čtrnáctileté práci, započaté již před vydáním Hobita, dokončil koncem 40. let 20. století rozsáhlé pokračování v trilogii Pán prstenů (1954-1955), jež se dočkala nesčetných vydání v mnohamilionových nákladech. O osudech národů v Ardě a jejich historii a vzniku pojednává epos Silmarillion (1977,), který čtyři roky po autorově smrti připravil k vydání jeho syn Christopher. Tolkienův literární odkaz doplňuje řada odborných literárně-historických studií a série drobnějších literárních příběhů. Jeho dílo uzavírá letos vydaný epos Húrinovy děti, který 30 let připravoval k vydání z otcových zápisků Tolkienův syn Christopher.

Parametry a specifikace

Základní

Autor John Ronald Reuel Tolkien
Počet stran 274 stran
Rok vydání 2015
Typ Kniha
Vazba Pevná s přebalem lesklá
Druh Kniha

Jazyk

Jazyk Česky
Kód:  FKP127784
Prod. číslo:  978-80-7203-802-2
Odkazy: Stránky výrobce

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB06