Průvodce zdravým podzimem s 94 sezónními recepty
V září začíná škola a s ní taky koloběh svačin a krabičkového stravování. Na stromech dozrávají šťavnatá jablka a hrušky, ze záhonů sbíráme dýně, kapustu a poslední várku rajčat. Pomalu se ochlazuje, dny se krátí a my hledáme, čím bychom se zahřáli a jak bychom si osladili život. Ještě než napadne první sníh, vypukne zvěřinová sezóna. A přesně o tom všem je naše podzimní kuchařka.
Kniha obsahuje 94 sezónních receptů a je rozdělena do 4 hlavních kapitol – „Snídaně“, „Hlavní jídla“, „Svačiny do krabičky nejen pro děti“ a „Obědy do školy i do práce“. V každé sekci najdete tipy na vyvážené a plnohodnotné pokrmy, které odpovídají základním principům zdravého stravování a ukážou vám cestu, jak s lehkostí zvládnout návrat do pevného rozvrhu školek, škol i vlastního zaměstnání. Hlavní roli tentokrát hrají snídaňové kaše, které vás po ránu krásně prohřejí, teplé saláty ze sezónní zeleniny a také odlehčené speciality ze zvěřiny. V kuchařce najdete i spoustu receptů na jídla, která si s sebou snadno zabalíte do školy či do práce.
Podzimní edice je plná výrazných chutí a na první pohled netypických kombinací. Naučíme vás, jak z běžně dostupné kořenové zeleniny, masa nebo luštěnin vykouzlit skvělý pokrm – jen za pomoci koření, ovoce či několika dalších surovin. Osvojíte si také přípravu zdravějších variant fastfoodových klasik – a vezmeme to od Vietnamu přes Anglii až po USA a Mexiko. Zároveň jsme pro vás i tentokrát upravili pár oblíbených pekařských receptů – těsto na domácí pizzy, loupáky nebo máslové sušenky v čokoládě zaručeně rozšíří váš kuchařský repertoár.