Obnovit stránku

Na Velký pátek 29.3. budou pobočky Brno-Bystrc a Příbram zavřené. Na Velikonoční pondělí 1.4. budou uzavřeny všechny naše prodejny. Stále však můžete využít doručování do našich AlzaBoxů.

MILÉNIUM!: Jak jsme žili první roky tisíciletí

Kniha, Česky
4,7 3 hodnocení
Super cena
330,- Ušetříte 19,34

MILÉNIUM!: Jak jsme žili první roky tisíciletí

Koncentrovaná dávka vzpomínek z počátku 21. století. Od autorky bestselleru Devadesátky!

Devadesátková party skončila, vstupujeme do nového tisíciletí! V televizi běží první řada soutěže Česko hledá Superstar, kterou brzy následuje reality show VyVolení. Vypadl zrovna váš favorit? Není nic jednoduššího než si postěžovat kamarádům prostřednictvím ICQ nebo tlačítkové Nokie. Natáhněte zvonáče, popadněte empétrojku a ponořte se do událostí, které ve velké míře předznamenaly podobu současného světa.
Do nové éry jsme vstoupili v roce někdy přezdívaném Y2K, jehož začátku se lidé báli, protože věřili, že přestanou fungovat počítače a že dokonce možná skončí svět. Pokud ovšem někdy skončil svět tak, jak jsme ho znali, bylo to až později, v září 2001. Ano, i těmhle tématům se kniha věnuje – některé smutné události prostě nešlo vynechat. Třeba povodně v roce 2002, kdy jsme sledovali osudy odvážného lachtana Gastona, který doplaval až do Německa a následně vyčerpáním umřel.
Ale nebojte, mnohem více témat vám naopak vyvolá úsměv na tváří. Při čtení zavzpomínáte třeba na už zmíněnou první řadu soutěže SuperStar nebo na operátory Oskar, Paegas a Eurotel, kteří nás zlákali k prvním mobilním telefonům. Na české vydání úvodního dílu Harryho Pottera, který předznamenal několikaletou potterovskou mánii. Na Banánové rybičky, ve kterých se s námi Halina Pawlowská loučila moudrem dne. Na pana Sponku, který nás otravoval pokaždé, když jsme otevřeli Word. A nebo třeba na Julius Meinl, Delvitu a Hypernovu, kam jsme rádi chodili nakupovat.
Johana Fundová, autorka bestselleru Devadesátky a zakladatelka populární facebookové a instagramové stránky “Pure devadesátky & milénium”, do publikace Milénium! kromě spousty fenoménů a zajímavých fotografií sesbírala i desítky osobních vzpomínek celebrit a publicistů. Na první roky nového tisíciletí tak v knize vzpomíná třeba režisér Jan Hřebejk, zpěvačka Šárka Vaňková, moderátor Ladislav Špaček, bývalý ředitel pražské zoo Petr Fejk, akrobatický lyžař Aleš Valenta nebo šéfredaktorka časopisu Bravo Sandra Bursáková.

Parametry a specifikace

Základní

Autor Johana Fundová
Počet stran 288 stran
Rok vydání 2022
Typ Kniha
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Druh Kniha

Jazyk

Jazyk Česky
Kód:  FKP0389362
Prod. číslo:  978-80-264-4375-9
Odkazy: Stránky výrobce

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB12