Obnovit stránku

Na Velký pátek 29.3. budou pobočky Brno-Bystrc a Příbram zavřené. Na Velikonoční pondělí 1.4. budou uzavřeny všechny naše prodejny. Stále však můžete využít doručování do našich AlzaBoxů.

Pastýřská koruna

E-kniha, Česky
5 9 hodnocení
Zobrazit alternativy

Nevyhovují vám alternativy?

Vybírejte z celé nabídky

Pastýřská koruna

Pastýřská koruna je poslední knihou Terryho Pratchetta

Napsal ji během posledního roku svého života, ještě předtím, než začátkem roku 2015 podlehl neodbytné a atypické formě Alzheimerovy choroby.  Uzavřou se tu dobrodružství Toničky Bolavé, jejích oddaných Fíglů i spřátelených čarodějek.
Objeví se i zcela nový hrdina, který si jistě velmi rychle získá sympatie čtenářů, a nikoliv jen jejich. Dojde k válce s elfy, která je sice krátká, ale o to zuřivější. Podíváme se do Ankh-Morporku, k trpasličí firmě, která se zabývá výrobou košťat, a zažijeme dosti nezvyklou přeměnu povýšené čarodějky paní Našeptávalové. 
Rozloučíme se s celou řadou starých známých a jde o loučení o to těžší, že o jejich dalších osudech si už můžeme nechat jen zdát. Bylo ještě tolik knih, které chtěl Terry Pratchett napsat. Kdyby zůstal naživu, byla by nepochybně i Pastýřská koruna mnohem obsáhlejší, ale i tak je to dobrá kniha a fanouškové Terryho Pratchetta s ní jistě zažijí řadu příjemných chvil.

Napsali o knize Pastýřská koruna

To co se stane na posledních sedmdesáti stranách, by Pratchett jindy popsal na dvou stech a fungovalo by to mnohem lépe, ale jednou je to poslední autorova kniha, takže my všichni brečíme jako želvy a naposledy si užíváme ten dar kráčet po Zeměploše.

Hodnocení na FantasyMag.cz

Ach jo, tak bych pojmula celý svůj pocit z téhle knihy, byla úžasná, jako vždycky, skvělý počin, ale byla poslední! Takže ano tuhle si musíte přečíst, nebudete zklamaní.

Hodnocení na databazeknih.cz

Terry Pratchett

Sir Terry Pratchett, celým jménem Terence David John Pratchett, je přední anglický autor žánru fantasy. Terryho díla spojují čtenáře po celém světě napříč všemi věkovými generacemi až dodnes. V roce 1998 získal čestný Řád britského impéria v hodnosti Officer za službu literatuře. Královna Alžběta II. jej v roce 2009 jmenovala rytířem, proto smí před jménem používat titul sir.
Nejvíce se proslavil knižní sérií Úžasná Zeměplocha (Discworld), která dohromady zahrnuje 40 knih, povídek, map a dalších publikací. Ohromná humoristická sága o promyšleném fiktivním světě, který se nachází na hřbetě želvy, obsahuje všechny moderní prvky fantasy literatury. Současně paroduje známá díla předních tvůrců fantasy, ale obohacuje dílo také o motivy z mytologie, folklóru a pohádek.

Parametry a specifikace

Formát a typ ochrany

Dostupný formát epub, mobi, pdf2
Druh ochrany social

Základní

Autor Terry Pratchett
Počet stran 272 stran
Rok vydání 2017
Nakladatel Talpress
Jazyk Česky
Kód:  EK25389
Prod. číslo:  978-80-719-7646-2
Odkazy: Stránky výrobce

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB18