Značka Nespresso je synonymem kvalitní a prémiové kávy, stylu, inovace a designu. Díky unikátnímu uchovávání kávy v kapslích a detailně propracovaným kávovarům si můžete kdykoliv vychutnat šálek čerstvé kávy s bohatým aroma, a to z pohodlí vašeho domova.
Nespresso nabízí širokou škálu špičkových kávovarů s jednoduchým ovládáním, které vás potěší nejen nadčasovým designem, ale i jednoduchým a intuitivním ovládáním. Díky moderní technologii dosáhnete s kávovary Nespresso pokaždé vynikajícího výsledku a proměníte svůj kávový rituál v gurmánský zážitek.
Cílem společnosti Nespresso je také vytvářet a nabízet energeticky úsporné kávovary. Neustále proto snižuje spotřebu energie, emise uhlíku a zlepšuje možnosti recyklace svých přístrojů.
JEDINEČNÝ EXTRAKČNÍ SYSTÉM
Všechny kávovary Nespresso jsou vybaveny patentovaným extrakčním systémem, který pracuje pod velmi vysokým tlakem až 19 barů. Každý parametr byl vypočítán s naprostou přesností tak, aby mohlo být odhaleno veškeré aroma našich káv, podpořeno jejich tělo a vytvořena nesrovnatelně hustá a lahodná crema.
JEDNODUCHÉ OVLÁDÁNÍ
S kávovary Nespresso je příprava kávy velmi snadná. Stačí postavit šálek pod výpust kávovaru, vložit kapsli, uzavřít posuvník a stisknout tlačítko přípravy kávy. Během několika vteřin je vaše káva připravená. Extrahovaná kapsle je poté automaticky vysunuta do zásobníku na použité kapsle.
INOVATIVNÍ A ELEGANTNÍ
Dnešní technologie již zdaleka nejsou chladné a bez duše. O kávovarech Nespresso to platí dvojnásob. Spojují v sobě nejmodernější technologie s jednoduchým a intuitivním ovládáním a vynikajícími výsledky. Objevte inovativní eleganci jejich linií, nadčasový design a prémiové provedení.
Za kávou Nespresso se skrývá propracovaný systém kontroly kvality, který neponechává nic náhodě. Jsme přesvědčeni, že kvalita není samozřejmostí: je nezbytné na ní soustavně pracovat, šálek za šálkem, v průběhu všech částí procesu výroby a zpracování.
Naše kávy charakterizuje bohatá pěna oříškové barvy, kterou nazýváme „crema“. Mísením kapaliny a vzduchu se přirozeně vytváří crema, která uvolňuje aroma nad šálkem. V okamžiku, kdy se crema ustálí, nastane pravý opak – vytvoří víčko na kávě a chrání to nejprchavější aroma.
Vyzkoušejte kávové receptury Nespresso
BANÁNOVÉ CAPPUCCINO
BORŮVKOVÉ LATTE
ESPRESSO MACCHIATO S KARDAMOMEM
ŠIROKÁ NABÍDKA KÁV
Nespresso nabízí výběr 29 kávových směsí, každou s jiným chuťovým profilem. Svou kávu si můžete vychutnat jako Ristretto (25 ml), Espresso (40 ml) nebo Lungo (110 ml). Všechny kávy Nespresso jsou vhodné pro přípravu lahodných kávových nápojů s mlékem jako je Cappuccino, Caffé Latte nebo Latte Macchiatto.
PEČLIVÝ VÝBĚR
Pro své kávy volí Nespresso pouze nejlepší odrůdy, tzv. „Gourmet“ nebo „Specialty“ kávy, které představují pouhých 10 % celosvětové produkce. Jen 1-2 % z nich pak splňuje stanovená kritéria kvality společnosti Nespresso. Aby byla zaručena bezchybná konečná chuť, je káva sbírána obvykle ručně a poté pečlivě roztříděna podle velikosti, hustoty a barvy.
OCHRANA AROMA
Aby byla káva čerstvá až do okamžiku přípravy, navrhlo Nespresso své kapsle z hliníku, materiálu, který chrání kávu od vzduchu, světla a vlhkosti. Hermeticky uzavřená hliníková kapsle chrání před oxidací až 900 mimořádně prchavých aroma čerstvě mleté kávy.
Silné a kontrastní, bohatá chuť skutečného ristretta Vám nabídne ten nejintenzivnější zážitek z kávy.
Užijte si jej hned po ránu nebo po jídle. Směsi ristretto Nespresso spojují intenzitu chuti s charakterem. Podávejte je v typickém malém šálku na ristretto a zkuste kávu v její nejčistší podobě. Obvykle se pije jako černá káva s trochou cukru, podle chuti.
• Espresso (40 ml)
Probouzejte se s lahodným espressem, dávka kvalitní Arabiky a Robusty zaručí dokonalý šálek.
Klasický systém přípravy kávy čerpá z 25 let zkušeností a znalostí týmu Nespresso. Byl vyvinut tak, aby z mletých kávových zrn neomylně připravil intenzivní a lahodný šálek kávy podávané s jemnou hustou cremou.
• Lungo (110 ml)
Káva lungo je větší nápoj na bázi espressa a kapsle kávy Nespresso lungo jsou zárukou výtečné chuti do poslední kapky.
Kávy lungo jsou bohaté na aroma. Vychutnáte si je buď jako černou kávu ve vysoké sklenici, a nebo v kombinaci s mlékem.
• Cappuccino (170 ml)
Lahodný šálek espressa s mléčnou pěnou: tradiční cappuccino snoubí výraznou chuť espressa s hedvábně jemným potěšením z mléčné pěny.
Staňte se mistrem cappuccina a vychutnejte si jedinečný charakter každé lahodné kávy Nespresso. Přidejte pěnu z integrovaného systému ohřívání mléka, nebo připravte pěnu pomocí našeho doplňku: šlehače mléka Aeroccino.
Kávová expertíza
Od zrnka k šálku
Poznejte přístup společnosti Nespresso, díky kterému si vychutnáte dokonalé espresso, šálek za šálkem.
Značka Nespresso přišla s jednoduchou, avšak revoluční myšlenkou: připravit šálek perfektního espressa s nádhernou cremou, svůdným aroma a plnou chutí, ve stejné kvalitě jako od profesionálního baristy, ovšem v pohodlí domova.
Tento novátorský přístup je stále aktuální a projevuje se v naší neutuchající snaze o dokonalost, ve všech fázích výroby kávových směsí Nespresso, od kávové třešně na kávovníku, až po precizně připravený šálek kávy.
Pěstování
Zodpovědně nakoupená káva chutná nejlépe.
Náš přístup vyžaduje další úroveň selektivity, týkající se trvalé udržitelnosti kávovníků a světa kávy obecně. K řešení otázky budoucnosti kávy jsme v roce 2003 spustili, ve spolupráci s neziskovou organizací Rainforest Alliance, program Nespresso AAA Sustainable Quality™.
Díky němu má společnost Nespresso možnost zabezpečit si zdroje kávy nejvyšší kvality a zároveň zajistit farmářům vyšší příjmy a chránit životní prostředí. Náš závazek jde však ještě dále; jde o dlouhodobý vztah a trvalou loajalitu k farmářům zapojených do programu.
Sklizeň
Káva je bobule.
Bobule na jednom kávovníku dozrávají postupně, a proto je potřeba je sklízet v různou dobu. Většina kávy určená pro kávové směsi Nespresso se sklízí ručně. Jsou tak vybrány jen skutečně zralé plody.
I když je tento způsob časově i finančně náročnější, garantuje nejlepší kvalitu, jelikož nezralé nebo naopak přezrálé třešně jsou předem vyřazeny.
Ne všechna zrna jsou stejná…
„Čím pečlivější třídění, tím jednotnější zrna, rovnoměrnější pražení a nakonec vyváženější výsledek v šálku.“
Zajištění kvality ve všech fázích zpracování kávy, z plantáže až do šálku, vyžaduje opakovanou systematickou kontrolu fyzických vlastností i chuti: před balením kávy v místě sklizně, před expedicí po moři nebo letecky a znovu pak, jakmile zrna dorazí do Evropy.
Testování chuti (neboli "cupping") garantuje výběr pouze těch nejlepších a nejčistších káv. S cílem získat jen nejlepší zrna, vybírá Nespresso pouze kávy kategorie "Gourmet", tedy ty nejkvalitnější, které podléhají přísné selekci a testování, aby uspokojily i ty nejnáročnější gurmány. Výběr je natolik přísný, že našim požadavkům odpovídá jen 1-2 % z globální produkce kávy.
Míchání
Umění alchymisty.
Naše kávové směsi mícháme téměř jako alchymisté již více než 25 let. Kvalita káv Nespresso je tudíž výsledkem mistrovské práce, nikoli náhody.
Profesionální degustátoři společnosti Nespresso absolvují pravidelná školení, testy, certifikace a jsou každé 3 měsíce přezkušováni na rozpoznávání kvality. Senzorické hodnocení přesahuje fyzické vlastnosti, přiřazuje chuť k odrůdě, oblasti a způsobu pěstování kávy.
Po pečlivém výběru odborníci společnosti Nespresso míchají zrna z jednotlivých oblastí tak, aby se jejich aromatické profily doplňovaly a zvýrazňovaly navzájem a každá kávová směs získala svůj jedinečný charakter.
Rafinované snoubení různých odrůd kávy odhaluje množství chutí a vůní, z nichž každá přináší něco jedinečného. Různé vlastnosti dodávají směsi dva hlavní obchodované druhy kávy, Arabica a Robusta.
Obě odrůdy musí splňovat kritéria fyzických vlastností, smyslových charakteristik a trvalé udržitelnosti té nejvyšší úrovně. Zatímco Arabica dodává nápoji v šálku jemnost, kyselost, ostrost a vytříbenost, Robusta přidá sílu, tělo, texturu a typická aroma kávy. Nespresso používá 90 až 95 % kávy Arabica a některé Robusty, buď pro obohacení vybraných kávových směsí, nebo zvýraznění jedinečného charakteru jiných.
Pražení a mletí jsou zásadní kroky při vytváření kávových směsí, neboť zde odhalujeme veškerou chuť a aromatický potenciál zelené kávy.
Správně pražit znamená najít čas, teplotu a další parametry, které se nejlépe hodí pro danou směs a umožní, aby se plně rozvinul charakter jednotlivých zrn.
Pro každou kávovou směs je stanovený přesný proces pražení, který dá vyniknout typickým vlastnostem každé z káv. Jelikož známe charakter našich zrn, pražíme každé z nich tak, abychom z nich vytěžili co nejvíce a co nejvhodnějších chutí a vůní.
Mletí
Mletí, nastavené přesně na míru, zajistí optimální extrakci.
Právě mletí uvolňuje aroma kávových zrn. Jemnost mletí ovlivňuje průtok kávy do šálku. Také zde jsou určeny různé stupně mletí, které zaručí dokonalý výsledek v šálku. Tyto operace jsou náročné a vyžadují přesnost a odbornost. Jen tak dosáhneme požadované kvality každé kávy Nespresso.
Naše odborné znalosti tak zaručují stále stejnou kávu, šálek za šálkem, rok co rok, bez ohledu na sezónní výkyvy.
Plnění do kapsle
Uchování čerstvosti: ochrana aroma pro váš šálek.
Po namletí je káva balena do laminované hliníkové kapsle, která ji chrání před vzduchem, světlem a vlhkostí. Díky zpracování a balení v inertní atmosféře a hermeticky uzavřené kapsli zůstává kvalita kávy Nespresso, včetně její chuti a až 900 mimořádně prchavých aroma, nedotčená po dobu 12 měsíců.
Hliník je navíc 100% recyklovatelný. Nejen, že uchová kvalitu, chuť a vůně, ale je opakovaně použitelný. Recyklace hliníku vyžaduje pouze 5 % energie potřebné na jeho prvotní výrobu.
Degustace
V posledním kroku cesty kávy k zákazníkovi - extrakci, zajišťuje ucelený systém řízení jakosti společnosti Nespresso, správnou interakci kapsle s kávovarem. Jen tak mohou být získány všechny chutě a vůně, které jsme tak pečlivě hledali, vybírali, pražili, mleli a plnili do kapslí... Jinými slovy, nabízí dokonalý výsledek dosavadní práce.
Náš systém pracuje se správnou teplotou vody, odpovídajícím množství kávy a optimálním tlakem pro každou kávu Nespresso přesně tak, aby se v každém šálku zhmotnil náš příslib kvality.
S Nespresso je to celé o vás. Čím déle jste členem, tím více členských výhod si můžete užívat od úrovně Connoisseur, přes Experta až po Ambassadora. Jednotlivé úrovně ovlivňuje doba vaší registrace u Nespresso nebo množství zakoupených kapslí během 12 měsíců.
0-5 let
5-10 let nebo více jak 800 kapslí ročně
+10 let nebo více jak 1 500 kapslí ročně
Prodloužená záruka 3 roky na kávovar.
Odvápňovací roztok pro perfektní stav vašeho kávovaru zdarma za každých 1 000 zakoupených kapslí.
Pozvání na kávové ochutnávkové semináře - MasterClass.
Pozvání na VIP program: Umění degustace - gurmánské setkání kávy a gastronomie.
Dárek k výročí vašeho členství.
* Sleva se nevztahuje na šlehače mléka, sušenky, čokolády, cukry, odvápňovací sety a náhradní díly. Detailní podmínky a informace o výhodách členství v Nespresso & You naleznete na www.nespresso.com.
OBJEDNÁVKY NA MÍRU
Kávy Nespresso, kávovary a příslušenství si můžete objednat on-line, prostřednictvím mobilní aplikace nebo telefonicky na bezplatné lince 800 26 33 33. Objednávka vám bude zaslána následující pracovní den na adresu dle vašeho výběru nebo bude připravena již za 1 hodinu po objednání v Nespresso Boutique.
PÉČE O ZÁKAZNÍKA
Ať už se obrátíte na naše Coffee specialisty online, prostřednictvím mobilní aplikace, telefonicky nebo v našem Boutique, můžete si být jisti, že vám odpoví na všechny vaše dotazy a budou vám nápomocni ve všemu, co si budete přát.
ASISTENČNÍ SLUŽBA
Pokud váš Nespresso kávovar vyžaduje záruční opravu, Nespresso jej vyzvedne v předem domluveném čase a zajistí zapůjčení náhradního kávovaru po dobu opravy (v závislosti na jejich dostupnosti).
Hodnoty
100 % kávy z trvale udržitelných zdrojů dělá z každého šálku kávy Nespresso POSITIVE Cup. Trvale udržitelná kvalita je hnací silou společnosti Nespresso a důvodem, proč se vydáváme na nejvzdálenější místa, abychom zajistili smysluplný odběr kávy. V roce 2003 vznikl program trvalé udržitelnosti Nespresso AAA Sustainable Quality™, který zavedl unikátní systém získávání kávy, zaměřil se na zajištění neměnné kvality kávy, pozitivní vliv na životní prostředí i sociální výhody pro farmáře.
V roce 2014 Nespresso spustilo program Positive Cup, který nastavuje do roku 2020 celou řadu nových ambiciózních závazků, a to v oblastech získávání kávy a sociálních podmínek; získávání hliníku, jeho použití a likvidace; reagování na změny klimatu. Strategií Positive Cup je nadále zlepšovat životní podmínky farmářů a podporovat trvalou udržitelnost v získávání a spotřebě kávy.
KÁVA: 100 % KÁVY Z TRVALE UDRŽITELNÝCH ZDROJŮ
Nespresso spustilo svůj program trvalé udržitelnosti AAA Sustainable Quality™ ve spolupráci s Rainforest Alliance. Od roku 2003 se k němu připojilo více než 70 000 farmářů. Na konci roku 2015 pocházelo více než 80 % naší zelené kávy z AAA programu. Cílem programu je zároveň asistovat farmářům při získávání vysokých standardů certifikace (např. hospodaření s vodou, biodiverzita, spravedlivé zacházení s pracovníky) a usilovat o inovativní řešení pro zlepšení životních podmínek farmářů.
HLINÍK: 100 % ODPOVĚDNĚ ZPRACOVÁVANÉHO HLINÍKU
Hliníkové kapsle Nespresso jsou 100% recyklovatelné. Na konci roku 2015 činil objem recyklace použitých Nespresso kapslí více než 86 % a cílem společnosti je zvýšit míru recyklace a rozšířit sběr použitých hliníkových kapslí na 100 % do roku 2020. Použité kapsle je možné donést v recyklačním pytli (získáte zdarma) k recyklaci do nejbližšího Nespresso Boutique nebo je stačí zaslat zpět do Nespresso kurýrní službou při doručení vaší příští objednávky.
KLIMA: 100% KOMPENZACE UHLÍKOVÉ STOPY
Od roku 2009 jsme snížili uhlíkovou stopu každého šálku kávy Nespresso o více než 20 % a cíl je snížit ji o dalších 10 % do roku 2020. Kromě toho Nespresso povede rozsáhlý zemědělsko-lesnický program pro zvýšení odolnosti klimatu farem, což zároveň umožní kompenzovat zbytkové uhlíkové stopy provozu a dosáhnout 100% uhlíkově neutrálních operací do roku 2020.
Kávovar Atelier
Ať už máte rádi teplé nebo studené mléčné receptury, s kávovarem Atelier si můžete vybírat. Díky inovativní technologii páry a pěny se receptury vytvářejí přímo do vašeho šálku stisknutím jediného tlačítka.
Tlak 19 barů
Automatické napěňování
Horké nebo studené mléčné receptury
Technologie jediným stisknutím tlačíttka
Tvořte, připravujte, míchejte podle sebe, ať už teplé nebo studené mléčné kávové receptury.
S kávovarem Nespresso Atelier si můžete snadno vybírat z několika mléčných kávových receptur. Od receptury Cappuccino až po Flat White nebo také Latte Macchiato či kávu Mocha s kouskem čokolády.
Kávovar je vašim vlastním pracovním nástrojem s technologií, díky které dokážete napěnit jakýkoliv druh mléka a rostlinné alternativy mléka jako například mandlové či sojové mléko... to všechno přímo do Vašeho šálku. A když přijde období horkých letních dnů, ochladíte se díky němu s ledovými recepturami a schopností napěňování studeného mléka. Připravte si kávu po svém!
Receptury jako z kavárny jediným stisknutím tlačítka
Kupte si v období od 1. 11. do 31. 1. 2021 jakýkoliv domácí kávovar Nespresso a získejte získejte poukaz na nákup kávy Nespresso v hodnotě až 1 500 Kč jako DÁREK. Hodnota poukazu se liší dle typu zakoupeného kávovaru. Poukaz v hodnotě 800 Kč na nákup kávy Nespresso platí k nákupu jakéhokoliv domácího kávovaru Nespresso bez mléčného řešení. Pro uplatnění poukazu je nutné, aby nákup obsahoval minimálně 8 balení kávy Nespresso. Poukaz v hodnotě 1 500 Kč na nákup kávy Nespresso platí k nákupu jakéhokoliv domácího kávovaru Nespresso s mléčným řešením. Pro uplatnění poukazu je nutné, aby nákup obsahoval minimálně 15 balení kávy Nespresso.
Nabídka platí při nákupu jakéhokoliv domácího kávovaru Nespresso, který byl zakoupen v České republice u autorizovaných prodejců Nespresso (neplatí při nákupu kávovaru v Nespresso Boutiques a na www.nespresso.cz).
Poukaz lze uplatnit pouze do 13. 2. 2021 v zemi, v níž byl kávovar zakoupen a nelze ho kombinovat s žádnou další promo akcí/slevou/nabídkou Nespresso.