Obnovit stránku

Recenze AMD Ryzen 9 5950X

Zajímají Vás názory a recenze na AMD Ryzen 9 5950X? U nás má zatím hodnocení 4,8 z 5 hvězdiček od 38 uživatelů. Níže na této stránce naleznete od ostatních zákazníků také jejich konkrétní zkušenosti s AMD Ryzen 9 5950X. Určitě budeme ale rádi, když nám po koupi napíšete hodnocení na AMD Ryzen 9 5950X i vy.
AMD Ryzen 9 5950X - Procesor
AMD Ryzen 9 5950X
Skladem > 5 ks
8 990,-
Do košíku
Jiří, Sopotniceflag
Hodnoceno 13.06.2024, varianta AMD Ryzen 9 5950X
Ověřený nákup
To nej co do AM4 jde a maká fakt super
0 ×Nahlásit
Zákazník, Dymokuryflag
Hodnoceno 18.04.2024, varianta AMD Ryzen 9 5950X
Ověřený nákup
Nejvyšší verze procesoru pro AM4, prodlouží životnost PC o pěkných pár let
Moc netopí
16 jader je prima a spotřeba taky
0 ×Nahlásit
Zdeněk, Brnoflag
Hodnoceno 15.04.2024, varianta AMD Ryzen 9 5950X
Ověřený nákup
Nechci ještě jit do AM5, protože mám kvalitní drahou desku se SC AM4, tak jsem si koupil tento nejsilnější CPU do tohoto socketu. Udělal jsem pár testů na CB R23 a změřil teploty. Původní CPU jsem měl Ryzen 7 3700X a skore na CBR23 s ním 12.456 bodů. S novým CPU Ryzen 9 5950X jsem udšlal 26.786 bodů, což je jednou takový nárust a kousek, teploty v max zatížení rovných 71 stupňů na vodníkovi a v klidovém režimu 41,7 stupňů. Za mě veliká spokojenost a sestava mi vydrží ještě pár let.
Neuvěřitelný výkon
Dobré teploty při zátěži
Stabilní
Prodložení životnosti AM4 o několik let
Větší spotřeba
Vysoká cena i po letech vydání CPU
0 ×Nahlásit
Jan, Berounflag
Hodnoceno 27.03.2024, varianta AMD Ryzen 9 5950X
Ověřený nákup
Na začátku jsem ze zvědavosti zkoušel přetaktovat, ale není třeba. Procesor se téměr na maximum přetaktovává sám. Naopak jsem přepnul do "eco" 65W TDP režimu, když jsem zjistil, že výkon klesá prakticky neměřitelně (max pokles cca 2%, v jiných benchmarcích je naopak výkonnější než při standardním nastavení). Chladím bez problémů vzduchem. Výkon je velmi slušný, ffmeg zvládá fhd video kódovat rychleji, než je rychlost přehrávání. Do 7950x a AM5 jsem nešel, protože mi nárůst TDP u aktuálních procesorů přišel jako nesmysl. Je to nějaká móda, snad zase opadne. Nechci řešit předražený vodní chladič a hledat pár skříní, do kterých se vejde. PCIe5 mi přišlo zatím prakticky nevyužitelné.
Všechno v pořádku.
0 ×Nahlásit
Anonymní zákazníkflag
Hodnoceno 08.03.2024, varianta AMD Ryzen 9 5950X
Ověřený nákup
Jsem starší ročník, počítač mám primárně na práci, ale po večerech hraji i náročnější hry. Po otestování AM5 platformy, jsem usoudil že zatím zůstanu u AM4, chipset B550 a tak jsem provedl jen upgrade CPU, které mi scházelo k "dokonalosti", protože grafiku mam dostačující a paměť 64GB zatím taky dostačuje (i když paměti není nikdy dost, ale...), takže šlo už jen o výkon procesoru. Při přechodu z 5700G jsem nečekal zázraky, doufal jsem jen ve zvýšení výkonu u více vláknového zpracování v specifických programech, při výpočtech, kompilaci, VM, Dockeru a dalších... Nicméně jsem byl velice mile překvapen, jak vše krásně šlape znatelně rychleji už v operačním systému a výkon se u mě někde zvedl i o více jak dvojnásobek, ale i jednovláknové úlohy se znatelně zlepšily (měřitelné 10-15%). Teploty procesoru jsou hodně nestálé a není problém jednu sekundu mít teplotu 35°C, která další sekundu vyskočí na dvojnásobek a za další dvě sekundy zase spadne na 35°C, tak je třeba dle toho uzpůsobit nastavení chlazení v BIOSu, aby otáčky ventilátorů neskákali nahoru a dolu. Věřím že lze procesor nastavit k dokonalosti a dosáhnout mnohem lepších výsledků i lepších teplot, já ho nicméně nechávám v základu + automatické PBO dle norem udaných výrobcem procesoru a desky, nemám aktuálně na detailní ladění čas a vypadá že zatím nebude ani potřeba. Jediné co mě zaskočilo, bylo zvýšení minimální spotřeby, při minimální zátěži procesoru, které se zvedlo z nějakých ~6W na ~30W což je dáno chiplet designem CPU, novější platforma AM5 a současné top procesory jsou též chiplet a jsou na tom v základu bohužel ještě hůře... Pro orientační přehled, uvedu výkon mého kusu, s kterým jsem nadmíru spokojen.
CPU-Z jedno-vláknový výkon: 700
CPU-Z více-vláknový výkon: 13110
Cinebench R23: 28522
Jedno jádrový takt s PBO přes 5GHz
Teploty s minimální zátěží do 40°C
Teploty v plné zátěži do 80°C
Nejvýkonnější procesor pro AM4
Rychlé skoky teplot provokují chlazení
Minimální spotřeba CPU ~30W
Nemá integrovanou grafiku
0 ×Nahlásit
Dalibor, Malé Žernosekyflag
Hodnoceno 27.02.2024, varianta AMD Ryzen 9 5950X
Ověřený nákup
Bezkonkurenční výkon za poměrně slušný peníz.
při vodním chlazení jsou teploty v limitu
Ultimatni výkon
Nic
0 ×Nahlásit
Firmaflag
Hodnoceno 21.01.2024, varianta AMD Ryzen 9 5950X
Ověřený nákup
Od dnešního dne máme v obou rodinných PC, za tu cenu a na práci není co řešit + jej dáte i do desky za 1500 Kč :)
Výkon
Cena
NIC
0 ×Nahlásit
Jaroslav, Brnoflag
Hodnoceno 29.11.2023, varianta AMD Ryzen 9 5950X
Ověřený nákup
Ultimatni výkon
Ultimatni cena
0 ×Nahlásit
Lucie, Osek nad Becvouflag
Hodnoceno 21.08.2023, varianta AMD Ryzen 9 5950X
Ověřený nákup - recenze ze srovnávače
funguje provedeni ok
0 ×Nahlásit
Martin, Nová Vesflag
Hodnoceno 17.07.2023, varianta AMD Ryzen 9 5950X
Ověřený nákup - recenze ze srovnávače
Bezkonkurenční výkon za poměrně slušný peníz.
Výkon
Snadná instalace
0 ×Nahlásit

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB02