Obnovit stránku

Recenze NZXT KRAKEN ELITE 280

Zajímají Vás názory a recenze na NZXT KRAKEN ELITE 280? U nás má zatím hodnocení 4,9 z 5 hvězdiček od 20 uživatelů. Níže na této stránce naleznete od ostatních zákazníků také jejich konkrétní zkušenosti s NZXT KRAKEN ELITE 280. Určitě budeme ale rádi, když nám po koupi napíšete hodnocení na NZXT KRAKEN ELITE 280 i vy.
NZXT KRAKEN ELITE 280 - Vodní chlazení
NZXT KRAKEN ELITE 280
Skladem > 5 ks
5 499,-
Do košíku
Radek, Sokolovflag
Hodnoceno 07.04.2024, varianta NZXT KRAKEN ELITE 280
Ověřený nákup
Zdravím,rozhodně doporučuji :-)..Jede fakt skvěle až mne to překvapilo.Montáž je napoprvé složitější ale v balení je vše parádně označené tak to jde-já využil sadu pro Intel,LGA1700.Sada pro AMD je součástí balení.Cena je sice vyšší ale nelituji už jen kvůli délce záruky 60 měsíců..:-)
Super design
Krásně čitelný displej
Funkčnost
Aplikace NZXT CAM
Vše v balení (pro Intel i AMD)
Nic maká skvěle :-)
0 ×Nahlásit
Martin, Velký Osekflag
Hodnoceno 23.03.2024, varianta NZXT KRAKEN ELITE 360
Ověřený nákup
zatím šlape jak má
cena
0 ×Nahlásit
Martin, Černošiceflag
Hodnoceno 12.02.2024, varianta NZXT KRAKEN ELITE 360
Ověřený nákup - recenze ze srovnávače
skvělé chlazení
geniální OLED display na chladiči
0 ×Nahlásit
Daniel, Olomoucflag
Hodnoceno 11.02.2024, varianta NZXT KRAKEN ELITE 360 RGB
Ověřený nákup
Jedná se o můj třetí vodní chlazení od NZXT. Poprvé jsem si pořídil top AIO v rámci této značky, a vůbec nelituji této volby. Stojí displej za příplatek? Rozhodně. Sice nepatřím mezi hráče, kteří pomalu sledují film na chlazení, ale ve výsledku je velmi fajn, že člověk si může displej plně přizpůsobit. Kvalita a sytost barev je skvělá, a vyobrazené statistiky na displeji jsou super. AIO je velmi tiché, pokud nehrajete hry. Pokud editujete 4K (natáčím v bezztrátové kvalitě, rozhodně se PC zapotí), je vodní chlazení poměrně tiché. U hraní je to už poněkud horší a vskutku, zatím se jedná o můj nehlučnější chlazení. Tím myslím, že někdy opravdu musím přidat na reprácích. Na druhou stranu, uchladí i 14900K, základní pasta drží teploty do 50°C. Je ale třeba dát pozor, jednou za čas mi NZXT aplikace sem tam hodí nastavení, kdy chlazení reaguje na teplotní křivku teploty chladícího média, nikoli CPU. Tady může nastat problém, a první den, než jsem na to přišel, jsem měl u některých her BSOD. Prostě se CPU přehřálo.
Uchladí i9 14900k
Tovární pasta je dostatečně dobrá, dokáže v zátěži držet teploty okolo 40°C
Skvělý design
Možnost nastavit vzhled displeje - gif/obrázek/různé hodnoty
NZXT software je skvělý
Čerpadlo je tiché
V případě nenáročného používání PC je Kraken krásně tichý
Displej - jeho velikost a kvalita
Je třeba si dávat pozor na nastavení softwaru, občas se vrátí do defaultu (problém s tím, že výkon chlazení reaguje na teplotu tekutiny namísto CPU)
Chce-li člověk uchladit výkonný procesor, tak musí jet na maximum, což rozhodně uslyšíte
0 ×Nahlásit
Jan, Litoměřiceflag
Hodnoceno 22.01.2024, varianta NZXT KRAKEN ELITE 280
Ověřený nákup
Uvidíme jak dlouho mu to takto vydrží, ale zatím nemám co vytknout.
Je to můj první AiO vodní řešení, rozhodoval jsem se původně mezi vzduchen (Noctua NH-D15 chromax.black) nebo vodními Arctic Liquid Freezer II 280 a NZXT Kraken 280. Bohužel jsem si něco potřeboval odnést hned, tak jsem nakonec koupil tuto o trošku dražší verzi, a jsem moc spokojený. Beztak se mi líbil displej u Elite verze více :)
S NZXT H7 Flow s černým temperovaným sklem, vypadá skvěle. Je to záměrně to jediné co "svítí" ze skříně + dá se regulovat skrze různé profily, nastavení jasů, vypnout, podsícení, .GIFy apod.
Za mě fajn software od NZXT. Byl to i jeden z důvodů proč jsem se pro tento AiO rozhodl.
Ryzen 7800X3D jsem zatím neviděl překročit 60°C, ale určitě jsem také nepoužíval ty nejnáročnější možné hry a testy, abych to pro něj byla výzva... Kraken má na salámu, a super tiše si přede :)
Při nastavení tichého chodu se nijak výrazně nesníží chladící výkon, a vodník je "téměř" neslyšitelný při práci ve Windows. Uvidíme jak to bude při totální herní zátěži, ale mohu říct, že pokud se v místnosti dva lidé baví, byť tichým hlasem, tak vodníka nejspíš vůbec neuslyší.
Pasta na procesor je již předpřipravená z výroby, což může být pro někoho i negativum, pokud chcete použít něco lepšího, ale zatím jí nemám co vytknout, naopak mi to přišlo sympatické, a rozhodně by to pro mě nebylo překážkou pro koupi.
Od doby co jsem si postavil herní PC, "nahrál" jsem nejvíce času při hledání .GIFů pro podsvícení LCD panelu tohoto vodníka :D
Větráčky by možná mohly být ještě trochu tišší. Pokud by na tom záležel můj život, a já se musel se zavázanýma očima rozhodnou zda je počítač zapnutý či nikoliv, asi bych toho vodníka v naprosto tiché místnosti ještě pořád "vnímal jako zapnutého". Zvažuji zda vyměnit originální větráčky za Be Quiet nebo Noctua, ale sám uznávám, že to už je level Hnidopich :)
0 ×Nahlásit
Pavel, Praha 9 - Vysočanyflag
Hodnoceno 26.12.2023, varianta NZXT KRAKEN ELITE 240 RGB
Ověřený nákup
stupne cca o 10 dolu na ryzen 9 7950X
0 ×Nahlásit
Zákazník, Bratislavaflag
Hodnoceno 22.12.2023, varianta NZXT KRAKEN ELITE 360 RGB
Ověřený nákup
-10+C
tycha
super display
0 ×Nahlásit
Marek, Sninaflag
Hodnoceno 24.10.2023, varianta NZXT KRAKEN ELITE 280
Ověřený nákup
kvalita
teploty
cena
displej
0 ×Nahlásit
Jan, Vratimovflag
Hodnoceno 19.10.2023, varianta NZXT KRAKEN ELITE 360 RGB
Ověřený nákup
Vzhled
Udrží teplotu processoru při renderu do 50-60C, což mi přijde neskutečně dobré na to, že má i9 12900k +- na testech okolo 80C
Variabilní Display, jde tam nastavit fakt vše.
Pumpa je sama o sobě dost tichá
Přednastavená pasta je dost kvalitní
Hlučnost, když se roztočí tak to fakt jde slyšet
Cena může být pro hodně lidí až moc, ale teploty procesoru té cenovce odpovídají
0 ×Nahlásit
Anonymní zákazníkflag
Hodnoceno 14.10.2023, varianta NZXT KRAKEN ELITE 360 RGB
Ověřený nákup
Za mě pěkný AIO cooler, sice drahý, ale za ty vychytávky si člověk prostě připlatí. Jediné na co si je třeba dát při instalaci pozor, aby jste použili podložky pod šroubky, kterými přišroubujete větráky k radiátoru, jinak prošroubujete vlnění radiátoru skrz. Pokud vám v NZXT softwaru nefunguje RGB controller pro změnu RGB, zkuste si pohrát se zapojením kabelů v RGB controlleru (zkuste změnit pořadí zapojení kabelů).
RGB
Displej
Brackety pro různé patice
NZXT software
0 ×Nahlásit

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB12