Servírovací nádobí je nezbytnou součástí každého stolování na úrovni, a to nejen v restauracích, ale i doma. Pomáhá prezentovat jídlo atraktivně a funkčně. Čtěte dále a dozvíte se, jak vybrat produkt na míru.
Servírovací nádobí hraje klíčovou roli v gastronomii, nejenže umožňuje elegantní prezentaci jídla, ale také jej pomáhá udržet ve správné teplotě a usnadňuje servírování. Výběr správného servírovacího nádobí závisí na druhu jídla, stylu stolování, konkrétní příležitosti a osobním vkusu. Vyberte si servírovací nádobí vhodné právě pro vás.
Servírovací nádobí existuje v různých rozměrech, materiálech, sadách, rozmanitých barvách a stylech pro různé případy použití.
Servírovací nádobí a jednotlivé druhy
Podívejte se, jaké jsou hlavní druhy servírovacího nádobí, jež jsou běžně k dispozici:
Servírovací misky se používají pro podávání různých pokrmů, jako jsou saláty, ovoce, předkrm atd.
Košíky na pečivo slouží k estetickému podávání chleba, rohlíků, baget apod.
Podnosy a tácy se používají k přepravě a prezentaci různých jídel a nápojů.
Stojany a držáky přispívají k organizovanému a estetickému vzhledu stolu. Slouží na drobné sladké pečivo, muffiny a další cukrovinky, ale i na vařená vejce, chlebíčky a mnoho dalších pokrmů.
i
Ne úplně běžné jsou pak servírovací pánve, které se uplatňují především v profesionální gastronomii, kde se pokrm připravuje a přímo podává strávníkovi na speciální pánvi. Servírovací pánve umožňují udržet jídlo teplé při podávání.
My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies a další údaje k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a dalších údajů vč. jejich předání pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.