Dopřejte vašemu organismu pořádnou dávku zdraví prospěšných látek. Hnědé lněné semínko můžete využít v kuchyni jako přídavek do salátů, pomazánek nebo jako posyp domácího pečiva. Zlatá lněná semínka patří k opravdovým pokladům kuchyní, a to zejména pro milovníky zdravého životního stylu. Mají vysoký obsah zdraví prospěšných látek a příjemnou oříškovou chuť. Koktejl látek, které lněná semínka obsahují, má výborné regenerační a protizánětlivé účinky. Dovede potlačovat únavu, prospívá zdravému zažívání a pomáhá s redukcí váhy.
Jednou z nejdůležitějších složek, které lněná semínka obsahují v opravdu vysokém množství, jsou nenasycené mastné kyseliny omega-3, 6 i 9 a fytoestrogeny lignany, které jsou podobné lidským hormonům. Ty pomáhají ženám s udržením hormonální rovnováhy a mají pozitivní účinky při menstruačních obtížích či při menopauze. Lněná semínka obsahují také vysoké množství vlákniny, která je potřebná pro správné fungování trávicího ústrojí. Abyste ze lněných semínek dostali opravdu to nejlepší, rozdrťte je. Použijte mlýnek na kávu, váleček na těsto nebo třeba hmoždíř.
Zlatá lněná semínka mají ořechovou chuť a jsou výborným pomocníkem v kuchyni. Hodí se například do salátů, jako ozdoba krémových polévek či jako posyp na domácí pečivo. Lněná semínka jsou přirozeně pokryta olejem. Díky tomu se stala nezastupitelným pomocníkem v kuchyni, a to zejména ve veganských receptech. Věděli jste, že lžíce mletého lněného semínka smíchaná se třemi lžícemi vody a několik minut odstátá, umí svými výživovými vlastnostmi nahradit jedno vejce? Doporučená denní dávka nezpracovaného lněného semínka pro dospělého člověka jsou dvě polévkové lžíce. Lněné semínko se také nedoporučuje užívat těhotným a kojícím ženám.
Příroda nám dává plody, které dělají náš život chutnější. Vážíme si jí a proto ji nechceme zbytečně zatěžovat. Lněné semínka vám proto dodáme v ekologickém obalu, který můžete znovu použít díky jejich znovu uzavíratelnému designu.
Kód: | SPTbery095 |
Záruka: | 24 měsíců |
Odkazy: | Stránky výrobce |
Informace o výrobci |
. |