Obnovit stránku

Co si vzít s sebou na festival?

Přichází léto, a to pro mnohé znamená začátek období festivalů. Ať už jezdíte na festivaly každoročně, nebo výjimečně jedete na koncert své oblíbené kapely, jistě vám přijde vhod několik rad, co si vzít s sebou. Lépe se vyspíte, nebudou vás otravovat komáři, vyhnete se zdravotním potížím a v noci nezabloudíte. Zkrátka celou akci si více užijete.

Co si vzít na festival

V případě vícedenního festivalu nezapomeňte stan

Pokud vyrážíte na vícedenní festival, stan budete potřebovat ze všeho nejvíce. Volte jej dle toho, kolik vás pojede. Jedete-li dva, vybírejte velikost alespoň po tři lidi, protože se vám do většího stanu vejdou i batohy. Naopak příliš velký stan s několika komorami může být na přeplněném místě pro stanování nepraktický, protože zabírá příliš mnoho místa.

Nechcete spát na zemi? Pak nezapomeňte přibalit karimatku. Nemusí být drahá, klasická pěnová je dostatečně pohodlná a pro potřeby festivalů bohatě postačuje. V neposlední řadě potřebujete také spacák. V létě sice v noci nemrzne, teploty však klesají, a tak vám levnější a tenčí spacák jistě přijde vhod. V případě, že nechcete řešit všechno zvlášť, můžete zakoupit speciální festivalový set pro dva od firmy Acra.

Festivalový set pro dva Acra

Křeslo a moskytiéra vám zajistí dokonalé pohodlí

Cestovní křeslo můžete využít u stanu nebo i na samotném dějišti festivalu. V kempu jistě bude příjemnější sedět v křesle než na trávě (v horším případě v bahně). Na festivalu si pak v případě únavy můžete sednout a pohodlně pozorovat pódium. Ke křeslu se pak hodí stolek, na nějž si položíte ranní kávu, nádobí nebo si zkrátíte dlouhou chvíli třeba hraním karet s přáteli. Při posedávání venku je pak neocenitelný repelent proti otravnému hmyzu, popřípadě moskytiéra.

Outdoor křeslo Cattara BariMoskytiéra pyramidová

Na plynovém vařiči si připravíte kávu i polévku

V případě, že si budete chtít zmiňovanou kávu uvařit, protože ta z automatu vám již nechutná a za nápoje ve stáncích nechcete utrácet, budete potřebovat několik věcí. V první řadě je to plynový vařič. Na něm si ohřejete nejen vodu na kávu nebo čaj, ale i polívku. A abyste měli z čeho pít a jíst, vezměte si s sebou hrnky, talíře a další doplňky. Kempingové nádobí je odolné a nerozbitné, a tak se v případě pádu nepoškodí. 

Vařič Optimus Crux LiteRybářská sada kvalitního jídelního příslušenství

Vezměte si jídlo, které se samo ohřeje

Nechce se vám s sebou nosit hořák, a přesto si chcete pochutnat na kvalitním teplém jídle, aniž byste museli stát frontu u stánku? Řešením je jídlo na cesty se samoohřevným systémem. Chytře vyřešená technologie vám jídlo ohřeje během několika minut bez vašeho zásahu. V mžiku si tak jednoduchým způsobem připravíte například hovězí guláš s bramborem nebo třeba jelení ragú.

Jídlo na cestyRýžový nákyp se švestkami; Cestovní jídloCestovní jídlo; steak z lososa s čočkovým ragů

Multitool, praktický pomocník v mnoha situacích

Multitool je praktické nářadí, které spojuje hned několik nástrojů v jeden. Na festival a camping se vyplatí multitooly do 15 funkcí, které jsou lehčí a skladnější než ty pro kutily. Jednotlivá nářadí se liší model od modelu, často v nich ale najdete různě velké nože, otvírák na lahve, kleště, nůžky, LED lampičku a mnohé další. To dělá z multitoolu skvělý nástroj nejen na festival, ale i pobyt v přírodě.

Multitool Leatherman Wingman

Filtrace vody je v mnoha případech nezbytná

Vodu, kterou je v období festivalů z důvodu horka nutné pít velké množství, si můžete koupit na místě nebo třeba napustit z místního zdroje. V provizorních podmínkách, zejména při vyšších teplotách, ale kvalita vody může klesat. Pokud chcete mít jistotu, že budete pít nezávadnou vodu, použijte filtraci. Tu provedete například s pomocí tablet nebo cestovního vodního filtru. Nejpraktičtější jsou ale láhve na pití, které filtr přímo obsahují. Zajistí bezpečné pití z jakéhokoliv vodního zdroje, ať už je to potok nebo dokonce rybník. Filtr bakterie bezpečně odstraní, vám tak nehrozí zdravotní potíže. 

Láhev Lifestraw GO

K mobilu si přibalte power banku

Na festival si s sebou vezměte i mobilní telefon. Využijete jej například pro poslech hudby ve stanu nebo k tomu, abyste se našli s přáteli. Chytré je si ale přibalit levný mobil, nikoli drahý smartphone. Na festivalu totiž hrozí zvýšené riziko jeho ztráty nebo poškození. A nastane-li nepříjemná situace, u mobilu za pár stovek vás to jistě nebude tolik mrzet. Pokud se ale svého oblíbeného chytrého telefonu nechcete na festivalu vzdát, přibalte si power banku či solární nabíječku. Dnešní telefony totiž vydrží na baterii v průměru jen jeden den a na festivalu zásuvku nenajdete.

Power bankaMobilní telefon s dlouhou výdrží baterieSolární nabíječka pro mobilní telefon

Hodit se může i čelovka nebo lékárnička

Pro noční cestu ke stanu nebo na záchod si přibalte čelovku, abyste nezakopli, nebo nespadli do nejbližšího potoka. V případě, že se pádu nevyvarujete a zastihne vás nějaké to malé zranění, buďte vyzbrojeni lékárničkou. Taková outdoorová lékárnička je docela malá a moc neváží. Snadno si ale s její pomocí ošetříte zraněné místo kdekoli v přírodě, kde není k dispozici lékař. Jistě totiž nechcete, abyste kvůli sedřenému kolenu, nebo říznutí přišli o zážitek z festivalu.

Lékárnička Tatonka First Aid MiniCestovní dalekohledOpalovací krém

Nezapomeňte na opalovací krém či pláštěnku

Na samotný koncert si v první řadě vezměte nádobu na pití, protože pitný režim je základ. Před příchodem si ale vždy zkontrolujte objemové normy, aby vám láhev nezabavili hned u vstupu do areálu. Za pěkného počasí se vybavte opalovacím krémem či slunečními brýlemi, v případě nepříznivé předpovědi pak pláštěnkou nebo deštníkem. Nezaberou moc místa a ochrání vás za letních bouřek, které v období festivalů rozhodně nejsou ničím výjimečným. A pokud počítáte s tím, že na festivalu bude hodně lidí a nemáte v plánu jít do první řady, vezměte si kapesní dalekohled, abyste dobře viděli na pódium. 

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB04