Moderní způsob: Takto vysoce kvalitní matcha je vhodný pro japonský tradiční čajový obřad, ale hodí se i pro moderní přípravu v šejkru, popřípadě uzavíratelné láhvi. Do nádoby vysypte obsah 1,5g sáčku a řádně protřepejte ve studené nebo v teplé vodě do 70 °C.
Čajový obřad: Pokud preferujete tradiční způsob, nasypte do čajové misky čawanu bambusovou lžičkou čašaku porci čaje, zalijte vodou maximálně o teplotě 70 °C a promíchejte bambusovou metličkou časen. Pro usuča, jemnější variantu čaje, použijte 2 lžičky čašaku nebo jednu čajovou lžičku čaje, zalijte 70 ml vody a energicky míchejte ve tvaru písmene M. Pro koiča, intenzivnější nápoj, použijte 3-4 lžičky čašaku nebo 2 čajové lžičky, 40 ml vody a míchejte mírným krouživým pohybem.