Obnovit stránku

Synology DiskStation DS415+

5 17 hodnocení
Příslušenství ke zboží
Stránky výrobce

Synology DiskStation DS415+

Vysokorychlostní přenos dat a systém hardwarového šifrování

DS415+ je vybaven čtyřjádrovým procesorem a systémem hardwarového šifrování AES-NI, čímž dosahuje úžasných přenosových rychlostí – i při zpracování šifrovaných dat. S aktivovanou funkcí Link Aggregation dosahuje DS415+ průměrných rychlostí pro čtení a zápis 225,81MB/s, resp. 223,86 MB/s, zatímco při přenosu šifrovaných souborů dosahuje neuvěřitelně podobné úrovně výkonu přes 225,84 MB/s pro čtení a 171,82 MB/s pro zápis. To znamená, že data můžete zabezpečit bez dopadu na výkon.

Čtení
Zápis
Šifrované čtení
Šifrovaný zápis
225
225
225
171
Nastavení barev

Grafu

rgba(51,153,255,0.75)

Okraje

rgba(51,153,225,0.75)

Graf: hover

rgba(0,220,220,0.75)

Okraje: hover

rgba(0,220,220,0.75)
Duální LAN porty pro podporu funkcí Failover a Link Aggregation

Duální LAN porty pro podporu funkcí Failover a Link Aggregation

DS415+ je vybaven dvěma Ethernet porty podporujícími funkce failover a Link Aggregation, což zajišťuje nepřetržité využití sítě i tehdy, pokud na jednom portu dojde k poruše LAN připojení, což snižuje možnost výpadku služeb a nákladných prostojů. Funkce Link Aggregation se schopností trunking vylepšuje rychlost připojení ve srovnání s jedním síťovým kabelem nebo portem.

Snadná instalace, bezproblémová údržba

Snadná instalace, bezproblémová údržba

Snadná instalace a podpora výměny pevných disků za provozu zajišťují snadnou údržbu a nepřetržitý provoz služeb v případě, kdy je třeba vyměnit pevný disk. Zařízení DS415+ navíc využívá systém pasivního chlazení, čímž omezuje závislost na vyhrazeném chladícím ventilátoru procesoru a snižuje riziko závažných poruch. Pokud systém zjistí poruchu ventilátoru, vestavěný mechanismus redundance zajistí plynulost operací až do výměny ventilátoru.

USB 3.0 a eSATA zajišťují rychlé přenosy na externí úložiště

USB 3.0 a eSATA zajišťují rychlé přenosy na externí úložiště

DS415+ se pyšní porty USB 3.0, USB 2.0 a eSATA, které umožňují připojení k různým druhům externích úložných zařízení a zajišťují rychlý a efektivní přenos souborů. Podpora USB 3.0 nabízí rychlost přenosu dat až 5 Gb/s (cca 10x více než USB 2.0), což znamená, že je rychlejší v oblasti přenosu dat na externí pevní disky a spotřebovává méně energie.

DiskStation Manager

Vítězný operační systém – DiskStation Manager

Synology DiskStation Manager (DSM) je elegantní prohlížečový operační systém používaný na všech zařízeních DiskStation a RackStation, což vám usnadní správu vašeho Synology NAS serveru. Díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní je v DSM přístup k vašim datům a jejich sdílení lepší a jednodušší. Centrum balíčků Synology vám umožní stahovat a instalovat užitečné přídavné balíčky šité na míru jednotlivcům i firmám, což učiní váš život zábavnější a práci produktivnější.

Bezproblémový úložný systém pro prostředí virtualizace

Bezproblémový úložný systém pro prostředí virtualizace

DS415+ znamená bezproblémový úložný systém pro prostředí virtualizace, včetně VMware, Citrix a Microsoft Hyper-V. Díky VMware vSphere 5 a integraci VAAI napomáhá DS415+ snížit rozsah úložných operací a optimalizuje výpočetní výkon v prostředích VMware. Podpora Windows ODX urychluje práci s daty díky menšímu rozsahu přenášených dat. iSCSI také umožňuje malým a středním podnikům konsolidovat úložiště do úložných polí v datovém centru, zatímco hostitelé je budou využívat tak, jako by šlo o místní disky.

Snadné začlenění do firemního prostředí

Snadné začlenění do firemního prostředí

Podpora Windows AD, LDAP a důvěryhodných domén v DS415+ umožňuje bezproblémovou integraci účtů. Pomocí funkce Složka uživatele lze pro každý uživatelský účet automaticky vytvořit složku „home“, která správcům snižuje čas a náklady vynaložené na opakované vytváření složky „home“ pro všechny účty. Podpora Windows ACL v DS415+ poskytuje správcům systémů mnohem preciznější kontrolu přístupu a efektivní nastavení oprávnění k souborům a složkám na DS415+ prostřednictvím známého uživatelského rozhraní Windows. Kompatibilita DS415+ s nejdůležitějšími protokoly snižuje náročnost správy serveru a zvyšuje tak efektivitu správy systému.

Optimalizujte správu úložiště

Optimalizujte správu úložiště

Díky Synology Storage Manager umožňuje DS415+ flexibilní rozsah a využití úložného systému. Synology Hybrid RAID (SHR) umožňuje optimální nastavení RAID, které poskytuje redundantní ochranu dat. Další funkce, jako např. vícenásobné svazky na jednom RAID a Global Hot Spare, také značně usnadňují správu a hodí se pro jakékoli prostředí.

Nejkompatibilnější sdílení

Využijte snadného sdílení souborů napříč platformami Windows, Mac a Linux, pro něž DS415+ nabízí komplexní podporu síťových protokolů včetně FTP, SMB2, AFP, NFS a WebDAV. Díky integraci Windows AD a LDAP lze DS415+ bez problémů začlenit do jakéhokoli existujícího síťového prostředí – správci systémů tak nemusejí udržovat dvě sady přihlašovacích údajů. Díky funkci Odpadkového koše podporovaného v AFP, CIFS, File Station a WebDAV se rovněž nemusíte obávat o chybějící soubory. Soubory odstraněné ve sdílené složce se automaticky přesunou do Odpadkového koše.

Nejkompatibilnější sdílení
Efektivní možnosti zálohování

Efektivní možnosti zálohování

Synology DS415+ lze využít jako centralizované umístění pro zálohy. Vše na svém počítači můžete zálohovat přímo na Synology NAS pomocí Cloud Station, ať používáte Windows nebo Mac. Kdykoli nějaký soubor změníte, zazálohují se tyto změny automaticky na DS415+. Uživatelé Mac mohou využít také podpory původní aplikace Apple Time Machine. Svoje data na DS415+ můžete zálohovat také na jiné zařízení DiskStation, rsync servery, externí disky nebo cloud služby Amazon S3, Glacier, Microsoft Azure, SFR nebo hicloud. „Záloha a replikace“ vám umožňuje úkoly zálohování naplánovat, obnovit server do určitého časového okamžiku a zároveň minimalizovat potřebu úložného prostoru a času na zpracování tím, že ukládá pouze konkrétní blok dat, který byl mezi verzemi změněn.

Všestranný server

Všestranný server

DS415+ může sloužit jako váš multifunkční server, neboť nabízí mnoho kancelářských aplikací. S přídavnými balíčky Mail Server a Mail Station se DS415+ může stát vyhrazeným mail serverem, který vám umožní naplno využívat služeb webové pošty. DS415+ lze použít jako VPN server nebo klienta. Kompletní služba VPN vám umožňuje vzdálený přístup ke zdrojům při zachování bezpečnostních protokolů. DS415+ jakožto diskový server minimalizuje náklady podniku, protože je možné sdílet prostředky v celé kanceláři. Administrativní a síťové nástroje, jako např. DNS Server, Directory Server, RADIUS Server, DHCP Server a Centrum protokolů vám umožní efektivnější správu počítačových systémů a pravidel. Maximalizujte s DS415+ využití zdrojů.

Efektivní možnosti zálohování

Efektivní možnosti zálohování

Důležitým cílem v podnikání je dostupnost bez výpadků. DS415+ podporuje technologii Synology High Availability (SHA), která spojuje aktivní a pasivní server do jednoho clusteru, v němž je jeden server neustále zrcadlen na druhý. Mechanismus Heartbeat detekuje pravidelné „heartbeat“ spojení mezi dvěma servery. Pokud na hlavním serveru dojde k neočekávanému výpadku, pasivní server okamžitě převezme pozici. Více LAN portů v DS415+ také zajišťuje redundanci v případě neočekávaného výpadku sítě.

Zvyšte produktivitu firmy pomocí cloud systémů

Zvyšte produktivitu firmy pomocí cloud systémů

Kompletní cloudový systém DS415+ vám umožňuje vytvořit snadno svůj vlastní privátní cloud. Cloud Station je ideální balíček pro synchronizaci souborů na různých zařízeních. Soubory lze upravovat v offline režimu a později je synchronizovat na Cloud Station, kde se uchovává až 32 starších verzí, což vám umožňuje obnovit soubory na předchozí verzi nebo obnovit smazané soubory. Díky mobilní aplikaci DS cloud je jakákoli změna souboru automaticky synchronizována na vaše chytré telefony a tablety. Distribuované podniky mohou použít obousměrnou synchronizaci Synology mezi různými zařízeními DiskStation a zajistit tak zaměstnancům na různých místech sdílení stejných informací v reálném čase. Správci počítačů mohou vybrat jednotlivé složky pro synchronizaci na různá zařízení, ručně či automaticky podle formátu a velikosti souboru. Složky synchronizované pomocí Cloud Station na DSM lze šifrovat – bez vašeho soukromého klíče nebude mít nikdo k jejich obsahu přístup. 

Zvyšte produktivitu firmy pomocí cloud systémů

Zvyšte produktivitu firmy pomocí cloud systémů

DS415+ nabízí pokročilá bezpečnostní opatření, která vás chrání před potenciálními bezpečnostními dírami. Bezpečnostní poradce kontroluje systémová nastavení, délku hesla, síťová nastavení a odstraní potenciální malware. AppArmor blokuje přístup nebezpečných programů k nepovoleným systémovým zdrojům. Můžete též nastavit úroveň důvěryhodnosti v Centru balíčků a vyhnout se tak instalacím balíčků z nedůvěryhodných zdrojů, čímž svůj NAS zabezpečíte před neznámými nebo změněnými soubory s balíčky. DS415+ dále nabízí další bezpečnostní doplňky, např. AES šifrování, dvoustupňové ověřování, seznam blokovaných a povolených IP adres, balíčky Antivirus, firewall a prevenci útoku DoS.

Parametry a specifikace

Úložiště

Počet pozic pro disk (2,5" a 3,5") 4 ×
Počet pozic osazených diskem 0 ×
Podporovaný RAID RAID 0, RAID 1 (zrcadlení), RAID 5, RAID 6, RAID 10 (1+0)

Služby

Podporované služby Media server (DLNA), Sdílení souborů (SAMBA, HFS, CIFS), Nahrávání z IP kamer, FTP server, Download server, iSCSI, Databázový server, iTunes server

Výkon

Frekvence procesoru 2,4 GHz
Rychlost čtení 233 MB/s
Rychlost zápisu 233 MB/s
Procesor Intel Atom

Využití

Využití Domácí, Firemní
Provedení Desktop

Rozhraní

eSATA 1 ×
LAN 2 ×
USB 2.0 1 ×

Spotřeba

Rozměry a hmotnost

Hloubka 165 mm
Výška 233,2 mm
Šířka 203 mm
Hmotnost 2,05 kg
Kód:  FN151d3
Prod. číslo:  DS415+
Odkazy: Stránky výrobce

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB17