Hledáte jednoduchý způsob přípravy domácí zmrzliny jak z italské gelaterie? Zmrzlinovač za vás zastane většinu práce a připraví nejen skvělou zmrzlinu, ale také sorbet nebo mražený jogurt. Jaké druhy výrobníků zmrzliny existují a který je pro vás nejvhodnější? Pomůžeme vám s výběrem.
První typ domácích zmrzlinovačů má nádobu s chladícím médiem, kterou je nutné před přípravou zmrzliny uložit do mrazáku, mnohdy i na celý den. Samy nedokáží nízké teploty dosáhnout ani ji udržet, proto je nutné zmrzlinu po přípravě ihned zkonzumovat.
Vyniká minimální spotřebou elektřiny.
Má menší rozměry a hmotnost.
Tento domácí zmrzlinovač pořídíte za hubičku.
Tento výrobník zmrzliny je závislý na mrazáku, nedokáže udržet chlad.
Dokáže připravit zmrzlinu jen jednou denně.
Zmrzlinovač s kompresorem
Vzhledem k vestavěné chladící jednotce nepotřebuje tento druh zmrzlinovače žádný další spotřebič, zmrzlinu vyrobí zcela sám a udrží ji v chladu. Tento stroj na výrobu zmrzliny disponuje vlastním kompresorem, proto je rozměrově větší a těžší. Příprava zmrzliny v zmrzlinovém stroji trvá déle, avšak výsledek za to opravdu stojí.
Připraví velmi kvalitní zmrzlinu jak z nejlepší zmrzlinárny.
Zvládne vyhotovit více porcí zmrzliny denně.
Zmrzlinu udrží v chladu neomezeně dlouho.
Vyznačuje se většími rozměry a hmotností.
Má poměrně vysokou spotřebu elektrické energie.
Nevýhodou je vyšší pořizovací cena.
4 důležité parametry domácích výrobníků zmrzliny
Při výběru zmrzlinovače je vhodné se řídit tím, pro kolik lidí a jak často budete zmrzlinu připravovat. V tomto ohledu je zásadní parametr velikost nádoby, souvisí s tím však i celkové rozměry výrobníku zmrzliny.
My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies a další údaje k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a dalších údajů vč. jejich předání pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.