Refresh the page

Caffé latte – příprava

Aktualizováno

Kávový nápoj, jehož základem je espresso s horkým mlékem. Původ caffé latte nalezneme v Californii a to z důvodu, že tamní obyvatelé nebyli zvyklí na „italskou černou kávu". Vyžadovali proto kávu s více mléka.

Káva latte

Jaká hrubost kávy je pro přípravu caffé latte ideální?

Pro caffé latte je základ opět espresso, i hrubost kávy by tedy měla odpovídat espressu.

Jaký zvolit kávovar?

Ideální kávovar je i v tomto případě pákový, a to opatřený parní tryskou pro napěnění mléka. Dobrou alternativou jsou však už i automatické kávovary, milovníky kávy z nich samotné espresso asi příliš nenadchne, ale na caffé latte si jistě pochutnáte.

Příprava caffé latte

Základem je horké mléko do něhož se přidává espresso.

Latte macchiato – recept

  • Množství kávy pro přípravu: 7 - 14 g
  • Teplota vody: 88 – 93 °C u espressa, 58 – 60 °C u mléka
  • Čas přípravy: do 5 minut
  • Objem: 30 ml kávy + 210 ml horkého mléka
  • Druh šálku: šálek o objemu 280 ml

i

Zajímavosti ze světa kávy, recepty na kávové nápoje a podrobnosti o možnostech přípravy kávy najdete v naší Kávové encyklopedii.

We care about your privacy

Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.

More information
I understand Detailed settings Reject everything
P-DC1-WEB13