Domácí vakuování potravin představuje ideální řešení pro všechny domácnosti, které chtějí ušetřit peníze a zredukovat potravinový odpad. Vakuování totiž přirozeným způsobem prodlužuje životnost a čerstvost potravin a zabraňuje jejich předčasné oxidaci. S pokročilou vakuovací sadou STATUS HV100 můžete vakuovat maso, zeleninu, ryby, sýry, ovoce, těstoviny, kávu, nápoje a mnohem více. Při vakuování můžete využívat jak krátkodobé uskladnění potravin, tak jejich dlouhodobé uložení v mrazničce ve speciálních sáčcích.
Vakuování je mimořádně nápomocná technologie pro vaši domácnost, díky které zachováte potraviny co nejdéle čerstvé a zabráníte jejich zbytečnému plýtvání. Vakuovačka pro domácí použití s pokročilými funkcemi, kterými disponují profesionální přístroje, je vhodná pro vakuování suchých i vlhkých potravin a dokáže prodloužit jejich čerstvost a trvanlivost až 4krát, a to bez konzervantů nebo převařování.
Při vakuování potraviny nepřicházejí o vitamíny a minerály a neztrácí se jejich výživová hodnota. Tímto procesem se také významně zpomaluje tvorba bakterií a zabraňuje se předčasné oxidaci. Vakuováním navíc dokážete výrazně zpomalit tvorbu histaminu, což ocení lidé s histaminovou intolerancí. Doba skladování potravin v mrazáku se vakuováním prodlouží, vakuované maso vydrží klidně až 18 měsíců.
Pro vakuování se hodí celá řada potravin, jak v syrové, tak v již v tepelně upravené podobě. Nejčastěji se vakuování využívá k uskladnění masa, ryb, zeleniny, ovoce, moučníků, sypkých i sušených potraviny, ale také hotových jídel a polévek do vakuovacích dóz, které lze takto využít i jako praktické obědové boxy. Vakuované potraviny můžete ukládat do chladničky i do mrazáku, kde vám díky vysátému vzduchu nebudou zabírat zbytečné místo, takže jich tam můžete uskladnit více. Bez vakuování se neobejde ani moderní způsob vaření metodou Sous-vide, při kterém si takto upravené potraviny uchovají svoji plnou chuť, charakteristickou vůni i důležité živiny.
i
Víte, že vaši vakuovačku můžete využít i jinak než ke skladování potravin? Skvěle se hodí také na přehledné a minimalistické uspořádání drogerie či kosmetiky při cestování.
Domácí vakuování ještě nikdy nebylo jednodušší. Přístroj má velmi jednoduché intuitivní ovládání s dobře čitelnými dotykovými prvky a je vybaven vakuovací pumpou o výkonu 8 litrů za minutu. Navíc zabere minimum místa a můžete jej mít na kuchyňské lince stále po ruce. S vakuovačkou Status HV100 v elegantním designovém provedení zvládnete vše snadno, rychle a spolehlivě.
Podle toho, jaký typ potraviny zrovna vakuujete, si můžete zvolit z několika funkcí a režimů v závislosti na křehkosti, vlhkosti a typu potravin.
S vakuovačkou STATUS HV100 automaticky obdržíte řadu dalšího příslušenství pro pokročilé a variabilní vakuování, jako jsou vakuovací sáčky a fólie, vakuovací dózy, univerzální vakuovací víko či vakuovací zátky.
Čtyřvrstvé vroubkované sáčky do vakuovačky a vakuovací fólie odolají teplotám až do 100 °C. Skvěle se tak hodí pro vakuování masa do mrazáku, ale i pro přípravu pokrmů metodou sous vide. Sáčky a fólie jsou ze 100% BPA free plastu a jejich velkou výhodou je, že se mohou umývat v myčce na nádobí a opakovaně používat. Sáčky půvedem ze Slovinska disponují extra tloušťkou 130 mikrometrů na vroubkované části, jejich hladká část pak čítá 100 mikrometrů.
Šikovné dózy pro vakuování potravin vám usnadní organizaci a balení potravin, umožňují totiž přesné nadávkování jednotlivých porcí. Vakuové dózy pochází také ze Slovinska a jsou vyrobeny ze zdravotně nezávadného tritanu, který neabsorbuje pachy, nemění barvu a navíc jsou extrémně odolné při nárazu. Díky svému obdélníkovému tvaru se hodí i pro skladování potravin v chladničce a nezaberou zbytečně moc místa. Odsávání vzduchu z dóz probíhá prostřednictvím pomocné manuální pumpy, která je součástí vakuovací sady, nebo připojením hadičky k vakuovačce. Vakuovací dózy jsou ideální i pro krátkodobé skladování potravin, navařených obědů či připravených ovocných a zeleninových svačin, které si se sebou nachystáte například do práce či na výlety.
Chcete nechat potraviny v původním balení nebo ve sklenici, ale zároveň byste rádi zabránili jejich zkažení? Použít můžete univerzální vakuovací víko, které sedne na kruhové nádoby až do průměru 13,5 cm. Skvělou vychytávkou jsou také vakuové kliky, které jednoduše umístíte například na víčko otevřené zavařeniny, odsajete vzduch a zabráníte tvorbě plísní a bakterií.
Předejděte zbytečnému plýtvání potravin díky pokročilému systému vakuování s přístrojem STATUS HV100.