Obnovit stránku

Pečte doma jako profík. S produkty Tescoma Della Casa to půjde samo

Aktualizováno

Možná jste si všimli, že droždí začíná být nedostatkovým zbožím. Současná situace přeje domácímu pečení. Všechny cukrárny a restaurace jsou zavřené a vypadá to, že to tak ještě chvíli zůstane. Pravda, pekárny stále fungují, ale z cesty pro pár rohlíků a chleba se stala nebezpečná mise, kterou je nutné absolvovat v plné zbroji, vybaveni rouškou a rukavicemi. Není tedy divu, že i „nepekaři“ se dali na pečení. A proč ne? S produkty Tescoma Della Casa zvládne domácí pečení i úplný začátečník. Navíc domácí čerstvé pečivo oceníte nejen v době epidemie. V tomto článku vám řadu Della Casa představíme. Dozvíte se, proč jsou právě pomůcky Tescoma Della Casa ideálním pekařským náčiním pro začínající pekaře a co všechno s nimi zvládnete upéct. Přidáme také pár chutných receptů, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Domácí pečení chleba

Pečeme s Tescomou – OBSAH

  1. Tescoma má pečení v malíčku
  2. Řada Tescoma Della Casa nabízí široký výběr produktů nejen pro domácí pekaře
  3. Tajemství úspěchu řady Tescoma Della Casa
  4. 5 důvodů, proč péct domácí pečivo
  5. Domácí dobroty snadno a rychle? S Tescomou žádný problém
  6. Recepty Tescoma Della casa

Tescoma má pečení v malíčku

Pokud někdo pečení rozumí, pak je to právě česká firma Tescoma. Firma byla založena v roce 1992. Výrobou kuchyňských potřeb se začala zabývat od roku 1994. Od té doby firma urazila dlouho cestu vydlážděnou celosvětovým úspěchem. V současné době si můžete koupit produkty firmy Tescoma v 130 zemích světa. Společnost má také na svém kontě přes 700 patentů a mnoho z jejich výrobků získalo prestižní ocenění za design jako například Red Not Design Award a German Design Award.

Není pochyb o tom, že Tescoma své řemeslo ovládá na jedničku. Jejím cílem je proces přípravy pokrmů co nejvíce zjednodušit, proto přišla s řadou opravdu unikátních patentovaných vychytávek, které si oblíbili kuchaři a pekaři po celém světě.

Řada Tescoma Della Casa nabízí široký výběr produktů nejen pro domácí pekaře

Není nic lepšího než vůně čerstvě upečených bagetek nebo domácí křupavý chlebíček. Ten požitek a radost z vlastnoručně upečeného pečiva přece stojí za trochu námahy, no ne? Pokud vás pečení chytne, co takhle udělat si doma své vlastní máslo a navrch potřít domácí marmeládou. Proč si klást malé cíle, že? Tescoma Della Casa se neomezuje pouze na pomůcky pro domácí pečení.

Kategorie produktů Tescoma Della Casa

  • Domácí pečení – formy na bagety, bagetky, laskonky, dětské piškoty, cukrářské piškoty, vafle, celozrnný a kulatý chléb, housky na hamburgery, tyčinky grissini a knedlíky
  • Zavařování – soupravy pro zavařování, zavařovací sklenice, víčka, láhve, štítky, kleště, nálevky, těsnění pro sklenice
  • Soupravy pro odšťavňování ovoce, soupravy pro přípravu sirupů
  • Soupravy pro sušení ovoce a lisy na zdravé tyčinky
  • Soupravy na přípravu mléčných výrobků – sýrů a másla
  • Zmrzlinovače
  • Ošatky, máslenky
Domácí pečený chleba Della casa

Se speciální ošatkou je pečení domácího chleba jedna radost.

Tajemství úspěchu řady Tescoma Della Casa

Produkty Della Casa jsou vyrobeny z plastu, silikonu, skla a také nerezové oceli. Jsou extrémně odolné a velmi jednoduše se udržují, protože se dají mýt v myčce. Formy na pečení a ošatky jsou lehké a skladné, proto si je bez problému můžete vzít třeba s sebou na chatu. Pomyslnou třešničkou na dortu je pak velmi atraktivní design, který je pro Tescomu typický.

i Společnost Tescoma si na svých výrobcích nechává opravdu záležet. Každý prototyp výrobků pečlivě testuje. Například produkty s nepřilnavou vrstvou vaří nepřetržitě po dobu 24 hodin ve směsi kečupu, soli a pepře. Tento postup opakují čtyřikrát, aby se ujistili, zda je vrstva dostatečně odolná.

5 důvodů, proč péct domácí pečivo

  • Máte přehled o použitých ingrediencích a také jistotu, že v pečivu nejsou žádné konzervanty, které uměle prodlužují jeho čerstvost.
  • Upečete si čerstvé pečivo, kdykoliv na něj dostanete chuť, třeba uprostřed noci.
  • Máte také jistotu, že vám bagetku nikdo „neosahal“.
  • Můžete vyzkoušet spoustu receptů nebo vymyslet svůj vlastní.
  • Pečení je zábava a relax v jednom!
Domácí pečené tyčinky Della casa

Domácí celozrnné tyčinky si zamiluje celá rodina.

Domácí dobroty snadno a rychle? S Tescomou žádný problém

Upéct křupavý domácí chleba opravdu není žádná věda. Nebojte se a pusťte se s chutí do práce. Od pečení chleba je už pak jen krůček k domácím piškotům, vaflím, houskám a měkounkým knedlíkům. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte některý z receptů, které jsme pro vás připravili.

i Věděli jste, že Tescoma zaměstnává svého vlastního šéfkuchaře, který poctivě zkouší všechny recepty, které jsou uvedeny v jejich kuchařkách, na blogu a v magazínu?

Recepty Tescoma Della casa

FlapJack s medem

  • 80 g smíchaných ovesných a jáhlových vloček
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 80 g sušených datlí a švestek
  • 60 g medu
  • 50 g nesolených mandlí
  • 10 g strouhaného kokosu

Postup:

  1. Všechny suché suroviny nahrubo posekejte a smíchejte s rozpuštěným máslem a medem až vám vznikne hrubší lepivá směs.
  2. Silikonové formičky plňte směsí těsně pod okraj a dobře upěchujte.
  3. Pečte v předehřáté troubě 20 – 25 minut, při 180 °C.
  4. Upečené tyčinky nechte vychladnout a vyklopte z formiček.
  5. Tyčinky můžete na závěr polít rozpuštěnou čokoládou.

Pšenično-žitný chléb s kváskem

  • 300 ml chlebového kvásku
  • 230 g pšeničné mouky
  • 170 g žitné chlebové mouky
  • 160 ml vody
  • 12 g soli
  • kmín dle chuti

Postup:

  1. V míse smíchejte pšeničnou a žitnou mouku se solí, kmínem, vodou a přidejte kvásek. Vše promíchejte a důkladně prohněťte.
  2. Z připraveného těsta vytvarujte bochánek a vložte ho do olejem vymazané ošatky. Tu vložte do misky, přikryjte utěrkou a nechte zhruba 2 hodiny kynout na teplém místě.
  3. Do spodní části trouby dejte žáruvzdornou misku s vodou a troubu vyhřejte na 250 °C.
  4. Nakynutý bochník vyklopte do kulaté formy na chléb, potřete slanou vodou a pečte ve střední části trouby 5 minut.
  5. Misku s vodou z trouby vyjměte a pečte při stejné teplotě dalších 5 minut.
  6. Po uplynutí doby teplotu v troubě snižte na 160 °C a dopečte 35 minut.
  7. Upečený chleba vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Karlovarský knedlík

  • 0,5 kg bílého pečiva (nejlépe máslového toustového chleba)
  • 0,5 l mléka
  • 120 g másla
  • 7 vajec
  • sůl
  • petrželová nať
  • muškátový oříšek

Postup:

  1. Pečivo nakrájíme na kostičky, přelijeme vlažným mlékem a rozpuštěným máslem a necháme vstřebat.
  2. Přidáme žloutky a opět zamícháme.
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého přidáme sůl, petrželovou nať a nastrouhaný muškátový oříšek.
  4. Pečivo opatrně promícháme se sněhem a necháme chvíli v chladu odstát.
  5. Směs plníme do formy na knedlíky a vaříme v horké vodě 20 – 25 minut.

Domácí pečení už dávno není nutnost, ale moderní trend. Společnost Tescoma je jedničkou mezi výrobci kuchyňských potřeb. Jejich produkty jsou kvalitní, odolné a hlavně praktické. Produkty z řady Della Casa jsou ideální pomocníci při domácím pečení, zavařování, odšťavňování a výrobě domácích sýrů a másla.


P-DC1-WEB27