Bez gastro vybavení se neobejde žádná restaurace, kavárna, cukrárna ani řeznictví. Jeho správný výběr a kvalita jsou stežejní pro hladký chod každého podniku. Nabídka je opravdu široká – od základních spotřebičů a pomůcek, až po vybavení, které je specifické pro každý typ provozu. Čtěte dál a dozvíte se více.
V rámci gastro vybavení kuchyně budete vybírat podle toho, jaký provoz se chystáte zařizovat. Jiné zařízení bude potřeba do školní kuchyně nebo do restaurace, jiné do cukrárny a odlišné zase do řeznictví.
Vše potřebné na stůl je součástí gastro stolování a servírování
Gastro stolování vám nabídne vše, co bude po ruce zákazníkům na stolech. Patří sem tedy jak příbory, tak košíky a zásobníky, do kterých je uložíte. Samozřejmě také veškeré sklo a porcelán.
i
Klasikou je gastro nádobí z porcelánu
Nejčastěji narazíte na gastro nádobí z porcelánu – je tradiční a léty ověřené. Z tohoto materiálu se vyrábí talíře, misky, hrnky i šálky s podšálky. V klasické bílé barvě je využijete v každém druhu provozu.
Nezbytná je v kuchyni gastro technika
Gastro technika je v provozu ta nejdůležitější. V této kategorii najdete velké i malé spotřebiče – kromě klasiky i konvektomaty, pece, grilovací desky nebo přístroje na hot dogy či chladicí vitríny a drtiče odpadu.
Varná a grilovací technika je tu pro přípravu pokrmů.
Chladicí a mrazicí přístroje udrží suroviny i hotové výrobky při správné teplotě.
Nástroje na přípravu potravin ulehčí krájení, míchání či mletí a hnětení.
Mycí technika efektivně pomůže s úklidem.
Další drobné gastro vybavení kuchyně, které nesmí chybět
Gastro vybavení kuchyně, bez kterého se neobejdete, jsou veškeré pomůcky, co si dokážete představit. Základem jsou hrnce, pánve a pekáče spolu s noži a krájecími deskami. Dále je vhodné mít po ruce mísy a odměrky, váhy a různé ruční nástroje – například naběračky, škrabky, metly, stěrky atd.
Profi fritéza
Gastronádoba s víkem
Výčepní zařízení
Zanedbat se nesmí ani hygiena a úklid gastro zařízení
Profesionální hygiena a úklid patří do každého gastro zařízení. K čistotě vám dopomohou dezinfekční stojany, hygienické utírání rukou zajistí zásobníky na papírové ručníky či alternativně vysoušeče rukou.
Jak vybírat profi gastro vybavení?
Až budete vybírat profi gastro vybavení, zaměřte se na některé jeho parametry, aby vám dlouho a dobře sloužilo. Důležitá je jeho jednoduchá údržba, životnost a vhodný tvar i velikost. To vše má vliv na efektivitu práce.
Nejlepší materiál na gastronomické potřeby
Při výběru se zaměřte na vhodný materiál, ze kterého budou gastronomické potřeby vyrobené. Jak bylo řečeno, odolnost a životnost jsou klíčové, a to i v rámci finančních úspor.
Nerezové nádoby i další vybavení jsou v profi gastro provozech standardem. Jsou odolné jak mechanickým, tak teplotním vlivům.
Porcelán využívaný na gastro nádobí je mechanicky i teplotně odolný, zvládne mytí v myčce a odpovídá hygienickým požadavkům.
Sklo je stejně jako porcelán velmi odolné, bez obav ho můžete vložit do myčky. Zvládne různé teploty a výhodou je možnost vidět obsah uvnitř.
Plast je materiálem, ze kterého se vyrábí různé pomůcky – trychtýře, dávkovací lahve, mísy atd. Pohlídejte si jeho kvalitu, aby dlouho vydržel.
Pro přehlednost jsme pro vás srovnali vše podle ceny. Najdete tak hned na první dobrou levné gastro vybavení. Bazar taktéž nabízí kousky za skvělé ceny.
My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies a další údaje k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a dalších údajů vč. jejich předání pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.