Máte chuť na čerstvé lívance, volská oka či bramboráčky? Tohle všechno snadno vytvoří kvalitní pánev na lívance. Vhodná je i pro přípravu pokrmu pro celou rodinu, jelikož lívanečník můžete zakoupit se čtyřmi, pěti nebo sedmi oky. Podle jakých kritérií vybrat ten nejvhodnější?
Aby byly vaše lívance perfektní, je důležité, aby měla pánev na lívance nepřilnavý povrch. Vybírat si můžete z několika typů materiálu.
Ocelový lívanečník má dlouhou životnost a díky své odolnosti vydrží několik let i při používání kovového kuchyňského náčiní.
Hliníkový lívanečník zajišťuje rovnoměrné rozprostření tepla po celém povrchu, který odolá i kovovým kuchyňským předmětům.
Vybírejte pánev na lívance podle typu varné desky
Při výběru doporučujeme myslet také na typ varné desky, na které doma vaříte. Lívanečník na indukci musí mít elektromagnetické dno, díky kterému funguje ohřev.
Lívanečník na indukci vybírejte se dnem z hliníku, nerezi, mědi se dnem z feromagnetické oceli či zmagnetizovaného porcelánu. Vhodný je také litinový lívanečník.
Lívanečník na ostatní typy varných desek nemá pro používání žádná omezení, proto může být z různých materiálů.
i
Zda je lívanečník na indukci vhodný, zjistíte podle grafického symbolu cívky se třemi vlnovkami. Pokud ho již máte doma, vyzkoušejte přiložení magnetu na dno. Když se přichytí, lívanečník na indukci bude fungovat.
Jaké má lívanečník výhody?
Lívanečníky mají různé tvary, velikosti a množství ok. Mezi další výhody patří:
Ergonomická rukojeť pro snadnou manipulaci.
Pohodlné a rovnoměrné dávkování těsta do každého oka.
Lívanečník využijete i pro přípravu bramboráků nebo volských ok.
Široký výběr z kvalitních materiálů, které si zvolíte podle vlastních preferencí.
My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.