Čisticí prostředky do kuchyně si poradí s řadou různých povrchů
V kuchyni najdete spoustu různých povrchů, a tak je lepší mít speciálního pomocníka na každý z nich. Přesto však existují univerzální čisticí prostředky, které můžete použít prakticky na všechno, a to dokonce i mimo kuchyni. Pokud by vás ohledně úklidu zajímali různé tipy a rady, přečtěte si náš článek Jak na úklid kuchyně.
Základní čisticí prostředky na spotřebiče
Kuchyně je typická tím, že v ní najdeme různé spotřebiče, které si vyžadují naší péči.
- Čisticí prostředky na varné desky vám usnadní boj s nekonečnými usazeninami po vaření, konkrétně si poradí s připečenými zbytky i mastnotou, navíc vaše varná deska zůstane lesklá a bez šmouh.
- Čisticí prostředky na trouby si poradí s nejrůznějšími nečistotami vzniklými v průběhu pečení. Skvěle s nimi vyčistíte nejen vnitřek trouby, ale dosáhnete také čistoty a lesku z vnější, tedy viditelné strany.
- Čisticí prostředky na nerez jsou univerzálními pomocníky na tento typ ploch. Dokážou totiž odstranit usazeniny z trub, varných desek, lednic či mikrovlnek, navíc s nimi spotřebiče také důkladně vyleštíte.
- Odmašťovače nesmí chybět rozhodně v žádné kuchyni. Hravě si poradí s mastnotou, zašlou špínou a zápachem, a to z keramických i nerezových povrchů, varných desek i kamenitých ploch.
Myslete také na údržbu kávovaru a pořiďte si čisticí prostředky na kávovary, které zahrnují především odvápňovače, čistící tablety a přípravky pro čistění nádob na mléko.
Váš dřez si zaslouží také péči
I když už spoustu domácností disponuje myčkou na nádobí, dřez je stále nepostradatelnou součástí každé kuchyně. Rozhodně by vám tedy neměly chybět čisticí prostředky na odpad, které zajistí čistotu odpadních trubek a zamezují zápachu. K ručnímu mytí nádobí i k mytí v myčce budete potřebovat zase čisticí prostředky na nádobí, které si poradí s běžným zašpiněním, ale i odolnými zbytky jídla.
Čím čisticí prostředky do kuchyně nanášet?
Každý čisticí prostředek do kuchyně je potřeba nějakým způsobem nanést na danou plochu. K tomu jsou určené především papírové utěrky a klasické hadry a utěrky, které si poradí s prachem, nečistotami i mokrým nádobím.
i
Pokud vám záleží na přírodě, případně trpíte citlivostí na určité chemické látky v klasických přípravcích, zkuste ekologické čisticí prostředky do kuchyně.