Pec na pizzu zastane přípravu pizzy a jiných zapékaných dobrot během pouhých pár minut z pohodlí domova. Je ideální alternativou k běžné troubě, pokud se chcete občerstvit klasickou pizzou. Z jakých typů můžete vybírat a co je pro ně typické? Přečtěte si více.
Pec na pizzu zvládne rychle upéct pizzu jak z Itálie
Milujete pizzu, ale pizza z klasické trouby není to pravé? Pec na pizzu je pro vás tou nejlepší volbou. Nejvyšší teplota poskytovaná běžnou domácí troubou činí cca 230 °C, kdežto teplota vhodná pro přípravu pizzy se pohybuje okolo 400°C. Běžná pizza pec je přímo stvořena pro přípravu nejpopulárnějšího italského pokrmu a nabízí teplotu ohřevu až 400°C. Užijte si čerstvě upečenou a šťavnatou pizzu jako z pravé italské restaurace.
Vyzkoušejte si využít pizzu pec nejen k přípravě čerstvé či zmražené pizzy, ale i k pečení koláčů, buchet, quiche, tortill, palačinek nebo zapékání zeleniny. Výsledek vás příjemně překvapí!
Elektrická pec na pizzu má více podob – k dostání je malý spotřebič i větší přístroj
Elektrická pec na pizzu je nabízena v několika provedeních. Ať už si vyberete menší domácí pec na pizzu, profesionální pizza troubu, nebo minitroubu, snadno v ní připravíte zlatavou křupavou pizzu jako z pizzerie. Čím se vyznačují jednotlivé typy?
i
Domácí pec na pizzu nevyžaduje nijak dlouhou přípravu – stačí jej pouze zapojit do zásuvky. Rozehřátá a připravená k použití je již během několika minut.
Přenosná pec na pizzu jako malý, ale šikovný kuchyňský pomocník
Přenosná pizza pec je správným řešením, pokud si chcete čas od času dopřát pizzu a nechcete přitom používat klasickou troubu. Představuje kompaktní kulatou konstrukci s nepřilnavým povrchem pečicí plochy. Pomocí této pece si jednoduše připravíte nejen klasickou pizzu či pianidu, ale i sladké koláče nebo omelety. Opékání zmražené pizzy v ní trvá maximálně 5 minut.
Připraví pizzu během pár minut.
Vyniká snadným ovládáním.
Nevytváří žádný kouř.
Díky stylovému provedení ideálně zapadne do moderní kuchyně.
Nízká pořizovací cena.
Je obtížnější na vyčištění.
Tato pizza pec je navržena speciálně pro přípravu pizzy neapolského typu. Jedná se o pizzu s tlustšími a širšími okraji a hodně tenkým těstem uprostřed. Náplň a těsto si můžete zvolit dle vlastních preferencí.
Trouba na pizzu – kvalitní a výkonná pizza pec pro profesionální vaření
Trouba na pizzu, neboli profesionální pec na pizzu, je ideální volbou, pokud je pizza vaší pravou vášní. Je vhodná do domácnosti, lze jí však plně využít i v restauracích, pizzeriích a jiných gastro zařízeních. Její teplotní maximum činí až 500 °C. Dle počtu komor (neboli pater) rozlišujeme trouby jednokomorové a dvoukomorové. Trouba na pizzu s větším množství komor umožňuje připravit hned několik druhů pokrmů naráz. Každá komora má vlastní ovládání a zpravidla disponuje nezávislými termostaty a elektronickými teploměry.
Je ideální pro profesionální využití.
Umožňuje připravit více pokrmů najednou.
Disponuje celou řadou užitečných funkcionalit.
Kamenná dna zaručují výbornou chuť i kvalitní propečení.
Má odolné a robustní zpracování.
Kvůli svým větším rozměrům vyžaduje více prostoru.
Vyšší pořizovací cena.
i
Jak velkou pizzu pojme vaše trouba na pizzu se dozvíte z údajů o velikosti komor. Standartní trouba s komorami o šířce cca 70 cm se ideálně hodí pro přípravu pizzy o průměru 32 cm.
Minitrouba - univerzální volba nejen pro přípravu pizzy
Minitrouba je skutečně univerzálním pomocníkem do kuchyně, vhodným pro různé druhy pokrmů. Zpravidla zahrnuje i gril či horkovzdušnou troubu a dokáže tak plně nahradit prostorově náročnou klasickou troubu. Poslouží nejen k opékání či rozmrazování pizzy, ale i k přípravě pochoutek ze zeleniny, masa a ryb.
My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies a další údaje k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a dalších údajů vč. jejich předání pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.