Refresh the page

Omlouváme se, nákup na Třetinku není z důvodu plánované údržby momentálně možný.

Hubněte s námi do plavek

Skvělým nastartováním hubnutí je motivace. Na každou z nás platí něco jiného. Zkuste si dát na lednici fotku své vysněné postavy, použijte třeba obrázek některé z celebrit, modelek či sportovkyň. Zaberte, hecněte se a těšte se na chvíli, kdy tak bude vypadat i vaše tělo.

Nalaďte se na správnou vlnu

Prvním krokem ke krásné postavě je změna myšlení. Všechno začíná v hlavě. Nemějte z hubnutí obavy, udělejte z něj naopak svou radost! Za každou sportovní aktivitu se pořádně pochvalte či odměňte a přestaňte brát jídlo jako svého nepřítele. Pokud se vám nepodaří dodržet jídelníček nebo naplánovaný pohyb, nevyčítejte si to a další den se do boje pusťte opět s plnou vervou.

Zapojte kamarádku

Ve dvou se to lépe táhne. Zkuste se do hubnutí pustit společně s kamarádkou, budete se navzájem popohánět a motivovat. Společné zážitky vaše kamarádství utuží a užijete si spoustu zábavných chvil, na které budete rády vzpomínat. Zvlášť když se občas odměníte společnou kávou či nákupy.

Zapojte kamarádku

Upravte svůj jídelníček

Do svého jídelníčku zařaďte dostatek bílkovin, ryb, zeleniny. Pšeničnou mouku vyměňte za žitnou a těstoviny nebo rýži za celozrnnou variantu. Dávejte pozor na to, aby strava nebyla jednotvárná. Inspiraci můžete hledat u výživových poradců, na internetu či v knihách o správném stravování. To, že sladkosti, tučné maso, smažené pokrmy a sladké vody nejsou při hubnutí úplně ideální, asi sama dobře víte. Pravdou ale je, že vám vaše oblíbené neřesti budou chybět. Když to už nebudete moci vydržet, dopřejte si je v omezeném množství a v čase, kdy tělo nejlépe spaluje (tj. během dopoledne). Ideálně si vyhraňte třeba jeden den v týdnu, kdy si dovolíte nějaký prohřešek.

Zdravá strava

Začněte se hýbat

K úspěšnému hubnutí potřebujete dva druhy pohybu - aerobní, při němž spalujete tuky a posilování. Sport by vám měl přinášet radost, snažte se proto vybrat takovou činnost, která vám sedne. Pokud nejste příliš trénovaná, začínejte opatrně a po malých dávkách. Postupně můžete frekvenci či zátěž zvyšovat. Ideální je posilovat minimálně 2× týdně a aerobní činnost provádět 2× týdně alespoň 40 minut.

Víte, co všechno vám cvičení přinese?

  • Štíhlou postavu
  • Rychlejší spalování
  • Lepší zdravotní stav – zdravější orgány, snížení tlaku, cholesterolu apod.
  • Lepší pleť – sportování posporuje tvorbu kolagenu
  • Dobrou náladu – uvolňování hormonů štěstí, endorfinů

Vyražte ven

Krásné počasí radost z pohybu jednoznačně zvýší, vykouzlí vám skvělou náladu a nabije vás potřebnou energií. Venku můžete i posilovat - na podložce nebo s využitím závěsných TRX systémů. Co se týče aerobních činností, je výběr opravdu bohatý. Klasickým a nejúčinnějším pohybem je běhání. Je levné, efektivní a návykové. Potřebujete k němu pouze boty, pohodlné sportovní oblečení a odhodlání. Dbejte však na to, aby vaše sportovní obuv byla opravdu kvalitní. Pokud běhání není vaší parketou, vyzkoušejte cyklistiku či in-line bruslení. Oba tyto sporty jsou rovněž vhodnou aerobní aktivitou při hubnutí, navíc po nich budete mít krásně zpevněný zadeček.

TRX

Jak cvičit doma?

S aerobními aktivitami nezahálejte ani v případě, že je nepříznivé počasí nebo nestihnete vyběhnout. Doma můžete využít běžecký pás, eliptical či starou dobrou klasiku za pár korun - švihadlo. Při posilování si vystačíte s vlastní vahou a fitness pomůckami, které pak můžete vzít i ven. Další variantou je návštěva posilovny, která však nemusí být pro některé ženy příliš lákavá. Jestliže máte dostatek prostoru a s cvičením to myslíte opravdu vážně, můžete si díky velkorysé nabídce domácích posilovacích strojů snadno zařídit svou vlastní posilovnu.

Nezapomínejte na protahování a relaxaci

Protahováním by měla začínat a končit každá vaše sportovní aktivita. Svaly a šlachy tak připravíte na zátěž, uvolníte je a předejte jejich poranění. Čas od času si dopřejte uvolňující masáž, klidně i od vašeho partnera. Ke správné masáži nesmí chybět masážní oleje. Výbornou doplňkovou aktivitou při hubnutí je jóga, která vám pomůže dostat se do psychické i fyzické rovnováhy.

Protahování

Využijte moderní technologie

Aplikace do mobilních telefonů jsou v současnosti obrovským pomocníkem pro všechny, kdo chtějí zhubnout. Můžete si pomocí nich hlídat svůj jídelníček, zaznamenávat cvičení a měřit vzdálenost i čas při aerobních aktivitách. S hlídáním tepové frekvence, která je nejdůležitějším faktorem při hubnutí, vám spolehlivě pomohou sporttestery - mrkněte třeba do našeho průvodce Jak vybrat sporttester. Parádní službu poskytují i fitness náramky, které vás budou motivovat ke každodennímu pohybu a navíc díky široké škále barev a designů představují stylový doplněk.

We care about your privacy

Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.

More information
I understand Detailed settings Reject everything
P-DC1-WEB04