Obnovit stránku

Naše pobočky jsou otevřeny pro výdej zboží. Při jejich návštěvě dbejte pokynů obsluhy.

Vyzkoušejte bezpečné doručení zboží do jednoho z našich 451 AlzaBoxů.

Služby reklamace a vrácení zboží fungují beze změny.

Vaříme s Alzou – sváteční menu v parní troubě AEG snadno a zdravě

Ať už čekáte návštěvu, kterou chcete náležitě pohostit nebo si chcete udělat slavnostní rodinný oběd, připravili jsme pro vás menu, na kterém si pochutná každý. A v multifunkčních parních troubách AEG se vám zaručeně povedou. Zapomeňte na namáhavé vaření s nejistým výsledkem. K vytvoření celého menu vám postačí jediný spotřebič. S multifunkční parní troubou AEG Mastery SteamBoost nebo SteamPro vykouzlí perfektně připravený pokrm jak pokročilý kuchař, tak kuchař začátečník. A to s minimem námahy a za polovinu času než s běžnou troubou. Spotřebiče AEG s intuitivním ovládáním, chytrými funkcemi a vysokou mírou samostatnosti vám vždy zaručí perfektní výsledek.

Sváteční menu AEG

Jako první chod si připravíme předkrm z lososa, tzv. rillettes. Ten se podává studený nejlépe s čerstvou křupavou bagetou. Druhým chodem bude zeleninová polévka s čočkou plná chuti a živin. Hlavní pokrm jsme zvolili takový, který je nejen lahodný, ale který si připravíte i spolu s přílohou na jednom pekáči. Třetím chodem tedy bude kuřecí roláda s pečenými brambory a špenátem. A jako sladká tečka na konci našeho menu bude oblíbený cheescake, který si můžete připravit den předem a pak ho jen vytáhnout z lednice a podávat na stůl.

Obsah:

Rillettes z lososa (lososová pomazánka)

Rillettes je masová pomazánka, která patří k specialitám francouzské kuchyně. Může se připravovat z různých druhů tučného masa. My si připravíme rillettes z lososa, tudíž budeme servírovat delikatesní lososovou pomazánku.

Lososa si připravíme v parní troubě, což nám pomůže zachovat chuť, barvu a všechny výživové hodnoty této vynikající ryby. Parní trouby AEG SteamPro a SteamBoost umožňují totiž nejen pečení za pomocí horkého vzduchu, ale také za pomocí páry či kombinace obojího.

Lososová pomazánka

Počet porcí: 4

Program pro přípravu:

Vaření v páře 80 °C

Teplotní sonda na 55 °C

Co budeme potřebovat:

150 g lososa bez kůže a bez kostí (steak)
100 g uzeného lososa
1 lžíce zakysané smetany
1 šalotka
½ citronu
olivový olej
snítka kopru
snítka tymiánu
30 g lososového kaviáru
sůl, pepř

Postup přípravy:

Steak z lososa potřeme olivovým olejem, osolíme a obalíme v nasekaném kopru a tymiánu. Přendáme na smaltový plech vyložený pečicím papírem, do středu ryby zapíchneme teplotní sondu a dáme do předehřáté trouby na režim vaření v páře 80 °C a sondu nastavíme na 55 °C.

Hotového lososa necháme vychladnout a poté ho v misce natrháme na drobné kousky nebo rozmačkáme vidličkou. Přidáme uzeného lososa nasekaného na kostičky a šalotku nasekanou nadrobno. Vmícháme zakysanou smetanu, lžičku olivového oleje, šťávu z půlky citronu. Osolíme, opepříme a podáváme s rozpečenou bagetou a lososovým kaviárem.

Zeleninová krémová polévka s čočkou

Jako druhý chod si připravíme krémovou zeleninovou polévku, ve které zelenina spolu s čočkou vytvoří lahodnou a výraznou chuť. Zeleninu si opečeme v parní troubě. Taková příprava je jednoduchá, rychlá a zdravá. V páře můžeme připravit prakticky cokoli. Jídlo si zachová větší množství živin a doba přípravy je mnohem kratší ve srovnání s ostatními způsoby vaření.

Zeleninová polévka

Počet porcí: 4-5

Program pro přípravu:

Vaření v páře 99 °C

Co budeme potřebovat:

250 g batátů
200 g celerové bulvy
250 g mrkve
250 g kořenové petržele
2 šalotky
3 stroužky česneku
4 snítky tymiánu
1 bobkový list
2 lžíce másla
200 ml sladké smetany
1 500 ml zeleninového vývaru
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
1 hrnek belugy nebo hnědo-zelené čočky
3 hrnky vody nebo vývaru
bylinky či restované oříšky na servírování

Postup přípravy:

Čočku si namočte den předem. Očistěte batáty, celer, petržel, mrkev a nakrájejte na větší kousky. Mrkev i petržel mohou zůstat v celku. Zeleninu dejte do perforovaného pekáče. Parní troubu AEG StramPro nebo SteamBoost nastavte na program vaření v páře na 99 °C a pečte přibližně 30 minut.

Nakrájejte šalotku na kostičky, dejte ji do hrnce spolu s máslem a osmažte do měkka. Přidejte pasírovaný česnek, tymián, bobkový list, a ještě chvíli restujte. Mezitím si uvařte čočku v trojnásobném množství vody nebo vývaru.

Hotovou zeleninu a cibulový vývar bez bobkového listu a tymiánu rozmixujte spolu s teplým vývarem na hladký krém. Polévku osolte, opepřete, vmíchejte do ní smetanu a krátce povařte. Na závěr přidejte uvařenou a scezenou čočku.

Zeleninovou polévku s čočkou servírujte s čerstvou petrželí, obilnými klíčky nebo orestovanými oříšky.

Kuřecí roláda s pečenými bramborami, špenátem a cibulkou

Kuřecí roláda představuje hlavní chod ze snadno dostupných surovin, a přitom výsledek poskytuje zajímavý estetický efekt a maximální chuťový požitek. S teplotní sondou, kterou jsou parní trouby AEG vybaveny, dosáhnete dokonale propečené a šťavnaté kuřecí rolády zcela bez námahy a starostí. Teplotní sondu zapíchneme doprostřed připravovaného masa a nastavíme požadovanou úroveň propečení. Teplotní sonda si už sama ohlídá, když je jídlo hotové a trouba se poté vypne. A aby to bylo ještě jednodušší, přílohu si připravíme společně s masem na jednom společném pekáči.

Kuřecí roláda s bramborem

Počet porcí: 4

Program pro přípravu:

Parní trouba SteamBoost režim Horká pára Interval (nízká vlhkost) na 180 °C

Parní trouba StramPro Nízká vlhkost Pro 180 °C

Teplotní sonda na 75 °C

Co budeme potřebovat:

1 celé kuře
300 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
200 g anglické slaniny
50 ml smetany
1 bílek
1 kg brambor
500 g čerstvého baby špenátu
1 cibule
100 g másla
olivový olej
sůl, pepř

Postup přípravy:

Kuřecí stehna nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme bílek, smetanu, 50 g rozpuštěného másla a vše krátce promixujeme. Všechny přísady by měly být studené, fáš tak bude hladší a lépe přilne k masu.

Očištěné kuře vykostíme a dáme na prkénko kůží dolů, osolíme a opepříme. Na kuře vyskládáme plátky anglické slaniny a potřeme masovou fáší. Opatrně zarolujeme a převážeme kuchyňským provázkem. Roládu potřeme zbylým rozpuštěným máslem a osolíme.

Oloupané brambory nakrájíme na měsíčky a nasypeme je na smaltový plech s pečicím papírem, přidáme nakrájenou cibuli a osolíme. Zakápneme olivovým olejem a promícháme. Doprostřed brambor položíme kuřecí roládu, do středu masa zapíchneme teplotní sondu a dáme do trouby SteamBoost na režim Horká pára Interval (nízká vlhkost) na 180 °C, nebo do trouby SteamPro Nízká vlhkost Pro 180 °C. Sondu nastavíme na 75 °C nebo můžeme péct po dobu přibližně 60 minut.

Po upečení roládu nakrájíme na plátky a do horkých brambor opatrně zamícháme čerstvý omytý a osušený špenát.

Cheesecake

Ačkoliv je dezert jen takovou příjemnou tečkou na konci menu, rozhodně bychom ho neměli zanedbat a měli bychom si dát na něm záležet úplně stejně, jako na ostatních chodech.

My jsme pro naše menu zvolili cheescake, kterým se zavděčíte snad každému. Neznám člověka, který by odolal tomuto vláčnému a krémovému dortíku. A díky parní troubě, která zajistí, že tento koláč bude přesně tak krémový a vláčný, jak má být, připravíte dokonalou sladkou tečku na závěr. Parní troubu AEG SteamBoost nebo SteamPro stačí nastavit a ona se už sama postará o tu správnou vlhkost a teplotu. Cheescake si ideálně připravte den předem.

Cheesecake

Počet porcí: 12

Program pro přípravu:

Parní trouba SteamBoost režim Horká pára Interval (nízká vlhkost) 150 °C na 75 minut

Parní trouba StramPro Nízká vlhkost Pro 150 °C na 75 minut

Co budeme potřebovat:

200 g klasických BeBe sušenek
100 g másla
500 g sýra Philadelphia (nebo Lučina)
200 g zakysané smetany
5 vajec
160 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
kůra z jednoho citronu (jen žlutá část)

Postup přípravy:

Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí vyložíme dno a strany formy do výšky cca 4 cm a pořádně „udusáme”, aby se budoucí korpus nerozpadal.

V míse vyšleháme vejce s vanilkovým a krupicovým cukrem. Poté přidáme zakysanou smetanu, sýr Philadelphia a najemno nastrouhanou citronovou kůru. Mícháme jen chvíli, aby sýr nezřídl. Tuto směs vylijeme na připravený korpus a vložíme do předehřáté parní trouby SteamBoost na režim Horká pára Interval (nízká vlhkost), nebo StramPro Nízká vlhkost Pro 150 °C na 75 minut.

Upečený cheesecake nakrájíme na porce, které podáváme samotné nebo ozdobené sezónním ovocem.

i Pouze to správné a vhodné příslušenství k parní troubě vám zaručí, že naplno využijete všechny její výhody a funkce.

S parními troubami SteamBoost a SteamPro bude každé jídlo chuťový zážitek

Díky multifunkčním troubám AEG s využitím páry a s tepelnou sondou je příprava pokrmů tak jednoduchá, že ji zvládne úplně každý. Vaření a pečení s párou je nejen nejzdravější způsob přípravy pokrmů. Pára zlepšuje také jejich chuť, strukturu i barvu.

Ale domněnka, že v parní troubě se dá jídlo upravovat pouze v páře, je mylná. Multifunkční parní trouby AEG totiž disponují nejen párou, ale i horkým vzduchem, grilem a nastavitelnými intervaly střídání páry a pečení, které zajistí křupavost na povrchu a vláčnost a šťavnatost uvnitř pokrmů.

i Přečtěte si v našem článku, co všechno dokážete vykouzlit s multifunkční parní troubou AEG a jak snadno můžete připravit celou škálu pokrmů pro každou příležitost. Objevte kouzlo vaření a pečení v páře s multifunkční parní troubou AEG.

Snadné vaření, bezstarostné čištění

Nebaví vás složité odmašťování a čistění pečící trouby? S parními troubami AEG Mastery je díky využití páry snadné nejen samotné vaření, ale také následné čištění trouby. Stisknutím jediného tlačítka se spustí pyrolytické čištění a veškeré zbytky jídla se promění v jemný popel, který pak snadno setřete vlhkým hadříkem. Využijte svůj čas pouze pro přípravu svých oblíbených pokrmů a o úklid trouby se starat již nemusíte.

i Chcete se stát mistry v obsluze multifunkční parní trouby AEG a naplno využívat všechny funkce, které nabízí? Pokud multifunkční parní troubu AEG již vlastníte, společnost AEG vás zdarma naučí maximálně jí využívat a ovládat. Jestli o koupi parní trouby AEG teprve uvažujete, můžete se na kurzech vaření s AEG sami přesvědčit o jejich jedinečných vlastnostech. Pokud si následně multifunkční parní troubu AEG zařazenou do akce zakoupíte, kurzovné v plné výši vám AEG vrátí zpět.

Servírujte si doma luxusní pokrmy jako z těch nejlepších restaurací. Vsaďte na multifunkční parní troubu AEG.

P-DC1-WEB24