Obnovit stránku

Sporttestery

Stupeň krytí (IP) udává ochranu telefonu před kapalinou a prachem

Stupeň krytí (IP, Ingress Protection) je mezinárodně standardizovaný kód, který udává odolnost elektrospotřebičů proti vniknutí cizích těles a kapalin, zejména vody. Vyjadřuje se v tzv. IP kódu, který je tvořen znaky „IP“ následovanými dvěma číslicemi: první udává ochranu před nebezpečným dotykem a před vniknutím cizích předmětů, druhá označuje stupeň krytí před vniknutím vody.

Bezpečnostní funkce

Automatické upozornění a odeslání polohy zvolenému kontaktu v případě nouze.

Bluetooth (INFORMACE): verze, dosah, frekvence a protokoly

Bluetooth je komunikačním nástrojem obrovského množství elektroniky. Přečtěte si, jak frekventovaný signál vzniknul a kde všude nachází uplatnění. V jednoduchém přehledu jeho verzí ukážeme, jak se vyvíjí a zdokonaluje, i jaký má Bluetooth dosah. Dozvíte se i něco o specifikacích a bezpečnosti tohoto komunikačního standardu.

Tepová frekvence

Tepová frekvence je hodnota počtu kontrakcí, které vaše srdce vykoná za minutu.

Intervalový trénink

Typ tréninku, který počítá se střídáním rychlých úseků vysoké intenzity s odpočinkovými úseky. Jedná se o jednu z nejúčinnějších a nejnáročnějších tréninkových metod.

Footpod

Nožní snímač, který se připevňuje na obuv sportovce. Je součást hodinek bez GPS modulu. Měří vzdálenost a rychlost a před prvním použitím je potřeba provést kalibraci. Jeho výhodou je možnost použití nejen venku, ale na rozdíl od sporttesterů i v tělocvičně.

Hrudní pás

Hrudní pásy slouží k měření tepové frekvence při běhání a dalších sportech. Se sporttesterem nebo mobilní aplikací v chytrém telefonu komunikují bezdrátově přes Bluetooth. Měření tepové frekvence hrudním pásem je vhodné pro ty, kdo chtějí mít detailní přehled o své aktivitě.

GPS modul

Zařízení, které přijímá GPS signál k určení a záznamu polohy. GPS modulem jsou vybaveny sporttestery, automobilové i motocyklové navigace, cyklocomputery či GPS lokátory.

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB12