Obnovit stránku

Recenze operačních pamětí

G.SKILL TRIDENT Z5 7 200 MT/s: vyplatí se přejít na DDR5? (HERNÍ TESTY)

DDR5 jsou tu s námi lehce přes rok, ale teprve teď se na trh začínají dostávat rychlostně zajímavé paměťové kity, díky kterým stojí přechod z DDR4 platformy za zvážení. Jedním z nich je např. kit od G.SKILL F5-7200J3445G16GX2-TZ5RK s rychlostí 7 200 MT/s s časováním CL34-45-45-115. V dnešní recenzi se podíváme na to, zda je přínos DDR5 kitu s touto rychlostí obhajitelný nejen, co se týká ceny, ale i výkonu. Porovnáme jej s pomalejšími paměťovými DDR5 kity, ale i s DDR4.

Operační paměti DDR4 vs. DDR5 v PC hrách (TESTY VÝKONU)

12. generace Intel procesorů s sebou přinesla nejen nejvýkonnější a nejefektivnější herní CPU na trhu, ale také novou generaci operačních pamětí DDR5. Jejich dostupnost se sice už zlepšila, ale oproti DDR4 jsou rychlé DDR5 stále drahé, o základních deskách s jejich podporou ani nemluvě. Je pořizovací cena za tuto novinku obhajitelná? Kolik výkonu přináší DDR5 paměti oproti DDR4? Otestovali jsme novou i starou generaci operačních pamětí s Intel i7-13700K a NVIDIA RTX 4090. Tak pojďme na to!

Jak správně navýšit kapacitu operační paměti RAM?

Operační paměť je nezbytnou součástí každého počítače nebo notebooku. A zejména pro hráče jde o mimořádně důležitou hodnotu. Jakou kapacitu doporučujeme zvolit? A víte vůbec, proč je dobré kupovat paměti v balení KIT?

G.SKILL 64GB KIT DDR4 4000MHz CL18 Trident Z RGB (HERNÍ TESTY)

Procesor, který nebude brzdit vaši výkonnou grafickou kartu, a naopak z něj vytáhne i tu poslední kapku šťávy, je základem každého pořádného herního počítače. Aby ale takový procesor šlapal, jak má, potřebuje rychlé a hlavně správně odladěné operační paměti. V dnešní recenzi se podíváme na paměťový kit od G.SKILL s kapacitou 64 GB o rychlosti 4 000 MHz, který se nabízí za velmi příjemnou pořizovací cenu. Jaký je jejich reálný dopad v herním prostředí napříč třemi rozlišeními oproti defaultnímu nastavení? To vše se dočtete v následující recenzi a testech.

G.SKILL TRIDENT Z F4-4000C16D-32GTZR a F4-3600C18D-64GTZN (HERNÍ TESTY)

Operační paměti, které nebudou brzdit procesor a naopak z něj vytáhnou i tu poslední kapku šťávy, jsou základem každého pořádného gaming PC. V dnešní recenzi se podíváme na dva paměťové kity od G.SKILLu o kapacitě 32 GB a 64 GB za skoro totožnou pořizovací cenu. V čem spočívají rozdíly mezi těmito dvěma paměťovými kity a jaký je jejich reálný dopad v herním prostředí napříč třemi rozlišeními, to vše se dočtete v následující recenzi a testech.

Patriot Viper 4 Blackout Series 4000 a 4400 MHz (HERNÍ TESTY)

Pořádně výkonné operační paměti tvoří neopomenutelnou část každého herního stroje. A jak letí čas, tak letí vzhůru dosahované rychlosti paměťových kitů DDR4. A co víc, v poslední době jejich pořizovací cena nabírá naopak druhý směr a dnes už si můžete koupit pořádně výkonný kit za pár korun. V dnešní recenzi se podíváme na Viper 4 od Patriotu s takty 4000 a 4400 MHz. Porovnáme rozdíly výkonu na defaultu a po ručním, důkladném odladění, které je potřeba k tomu, abychom z AMD Ryzen 9 3900X vymáčkli i tu poslední kapku výkonu.

G.SKILL Trident Z Royal RGB (RECENZE A TESTY) – královské DDR4 paměti s luxusním designem

Rychlé a výkonné operační paměti nejsou pouze jedním z nejdůležitějších komponentů v počítači, ale jsou zároveň i tím nejvýraznějším designovým prvkem v každé pořádné herní sestavě. Paměti G.SKILL Trident Z Royal RGB  jsou jedny z nejluxusnějších pamětí, které se dají sehnat. Co ale jejich výkon?

ADATA XPG SPECTRIX D80 3200 MHz (RECENZE A TESTY)

Pořádné herní PC se dnes neobejde bez vysokofrekvenčního paměťového kitu. XPG SPECTRIX D80 je nejvyšší řada RAM od ADATA. V recenzi jsme se zaměřili na herní testy jako PUBG, CS: GO a další. Jaký vliv mají tyto paměti na FPS a na hladký průběh hry?

G.SKILL Sniper X 3400 MHz – rychlé DDR4 paměti pro AMD Ryzen (RECENZE A TESTY)

AMD Ryzen se neobejde bez rychlých pamětí. Super volbou je DDR4 paměťový kit od známého výrobce G.SKILL v modelu Sniper X 3400 MHz CL16. Jak obstál v naší sadě herních a pracovních benchmarků? A proč jsou vlastně pořádné výkonné paměti pro AMD platformy tak důležité? Více v naší recenzi!

G.Skill FlareX 3200 MHz, DDR4 paměť pro AMD Ryzen (RECENZE A TESTY)

Otestovali jsme DDR4 paměťový kit od renomovaného výrobce G.SKILL, model FlareX 3200 MHz CL14. Jak si vedl v sadě benchmarků? Jak dopadl v náročných PC hrách? A proč se AMD platformy bez výkonných DDR4 pamětí jednoduše neobejdou? Dozvíte se v naší recenzi!

T-FORCE XTREEM 4000C18 (RECENZE A TESTY)

Herní PC si zaslouží rychlé operační paměti. O to víc, pokud to s hraním myslíte opravdu vážně, třeba i profesionálně. Jaký vliv má paměťový kit T-FORCE XTREEM operující na 4000 MHz na FPS, vytížení grafické karty a kvalitu snímkové frekvence? Více v dnešním testu.

Corsair Dominator Platinum 8GB (2x4GB) 4000MHz (RECENZE A TESTY)

4000 MHz na DDR4 se pomalu stává standardem, a jelikož nám 5000 MHz skoro klepe na dveře, podíváme se na to, jaký reálný přínos tak vysoké frekvence mají a jak škálují ve hrách a při běžné práci. Dnes v podání Corsair Dominator Platinum 4000 MHz CL19.

HyperX Predator 3600 MHz CL17 (RECENZE A TESTY)

Toužíte dostat z vašeho herního PC naprosté maximum? Paměťový DDR4 kit HyperX Predator s XMP profilem na 3 600 MHz je tím správným krokem. Zajímají vás rozdíly mezi 3600 MHz a 2400 MHz? V naší recenzi jsme paměť RAM testovali v benchmarcích a PC hrách!

G.Skill TridentZ 3200MHz CL16 RGB – mají paměti RAM vliv na výkon?

Kdysi dávno platilo, že frekvence operačních pamětí nemá vliv na výkon počítače. Je tomu ale stále tak? V recenzi paměťových modulů DDR4 TridentZ od věhlasného výrobce G.Skill si ukážeme, že pravda je možná už trochu jinde. Paměti RAM jsme testovali na PC hrách a Benchmarcích.

Na vašem soukromí nám záleží

My, společnost Alza.cz a.s., IČO 27082440 používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Více informací
Rozumím Podrobné nastavení Odmítnout vše
P-DC1-WEB06